Capçalera grossa

Dissabte, 21 de juliol de 2018

InfoJonquera

PREVISIÓ D'AVUI

Màxima: 29 Cº
Mínima: 19 Cº
Matí
20.png
Tarda
20.png
PREVISIÓ DE DEMÀ

Màxima: 29 Cº
Mínima: 18 Cº
Matí
20.png
Tarda
20.png

Enquestes


Enquesta en curs

Divendres, 16 de setembre 08:15h

"Els mitjans de comunicació, en general, tracten prou bé la Jonquera?"

"Els mitjans de comunicació, en general, tracten prou bé la Jonquera?" Aquesta és la pregunta que encapçala la nova enquesta que proposem a Infojonquera.cat. La qüestió ve al cas per la polèmica generada durant aquesta passada Festa Major 2016 de la Jonquera, quan un setmanari de la comarca va publicar, només, una sola fotografia de la Festa Major de la Jonquera per informar sobre aquest esdeveniment.

Però no és una excepció, tot el contrari, la percepció que tenen molts veïns de la vila és que la Jonquerta gairebé mai és ben tractada a nivell informatiu en els mitjans de comunicació. El cas és que el nostre municipi genera informació de tota mena, positiva i negativa, segons criteris i opinions subjectives, ésclar, però passa que sovint la que "més afavoreix" la Jonquera deixa de ser notícia o titular per a molts mitjans, que prefereixen destacar aquella informació "negativa o morbosa" El perquè és fàcil d'entendre: genera més interés entre els seus lectors, oients o audiència. Això genera polèmica i certa frustració als jonquerencs, cert, però sovint els mitjans de comunicació reflexen l'interés  i les inquietuts de la societat a la qual informen, que malauradament prefereix llegir una notícia "negativa" que no pas una "positiva".
En volen un exemple: només cal repassar l'hemeroteca d'Infojonquera veure les lectures que genera una notícia sobre prostitució i les que genera una exposició al MUME. Però, des de la Jonquera, què hem fet per canviar aquesta tendència?
Us convidem a participar-hi!32%45%14%9%
Vots 139 vots


Dimecres, 14 d'octubre 15:00h

Què caldria fer perquè els senglars no entrin al casc urbà de la Jonquera?

En els darrers mesos s'han repetit les ocasions en què el senglars han entrat al casc urbà de la Jonquera. En algunes ocasions es passegen pel tram més urbà del Llobregat, en altres s'apropen a contenidors de deixalles i, darrerament, ho han fet a les instal·lacions esportives municipals. Què caldria fer per eviatr aquestes situacions?


13%62%2%19%4%


Vots 297 vots


Dilluns, 7 de setembre 15:30h

T'agraden les noves jardineres instal·lades al Carrer Major?


52%41%7%


Vots 253 vots


Dissabte, 11 de juliol 19:30h

L'Esquerda ha de reduir pàgines, incrementar la difusió i distribuir-se gratuïtament?

"L'Esquerda ha de reduir pàgines, incrementar la difusió i distribuir-se gratuïtament?"  Aquesta és la pregunta de la nova enquesta motivada pel proper tancament de la llibreria Élite de la Jonquera. La pregunta ve al cas perquè el 31 de juliol tancarà per portes per jubilació dels seus propietaris la darrera llibreria del poble. El tancament farà que ja no es pugui comprar cap diari ni revista dins el nucli urbà de la Jonquera i, en endavant, s'haurà de fer a les àrees de servei de l'entorn del poble. Cal recordar que a la Jonquera sempre hi havien hagut dos punts de venda de la premsa, un és l'esmentada llibreria Élite i, l'altra, era la Papereria Emília, que va tancar fa dos anys.

Per aquest motiu a la direcció de L'Esquerda ens plantegem, de cara al 2016, buscar un sistema alternatiu de distribució i difusió de la publicació. És una decisió difícil ja que a la pèrdua sobtada que suposarà la venda directa en quiosc s'hi suma el ja progressiu estancament a la baixa, des de fa anys, del nombre de subscriptors. Per aquest motiu creiem que una alternativa podria ser la venda exclusiva només als subscriptors o bé optar per una distribució gratuïta de la publicació que, per contra, caldria compensar amb una reducció del nombre de pàgines. I els lectors, què en penseu? Us convidem a participar a l'enquesta.


73%13%13%


Vots 97 vots


Dimarts, 23 de juny 10:30h

Què en penseu dels sous aprovats per la nova legislatura?

Segons el document aprovat el dilluns 22 de juny de 2015 l'alcaldessa Sònia Martínez tindrà una dedicació del 80% de la jornada laboral, unes 120 hores mensuals i el seu sou serà de 2.400 € bruts mensuals. El regidor de Territori i Qualitat Urbana i Hisenda, Rafael Medinilla, tindrà una dedicació del 70% de la jornada laboral, unes 105 hores mensuals i un sou brut de 1.575 euros. La regidoria d'Educació, Joventut i Benestar Social, Miriam Lanero tindrà una dedicació del 60% de la jornada laboral i aproximadament 90 hores mensuals pel que cobrarà 1.350 € bruts mensuals i finalment el regidor del PSC, Narcís Quintana, tindrà una dedicació del 70% (105 hores mensuals) a la seva regidoria de Governació i  Noves tecnologies per les quals percebrà 1.575 euros mensulas.

Pel que fa als dos regidors que també formen part de l'equip de Govern, Jordi Picornell (Àrea d'esports) i Joan Bella (Àrea de comerç) cobraran només per assistència als Plens (està previst un Ple cada dos mesos) la quantitat de 150 €, mentre que pers assistència a les sessions de Junta de Govern permanent, amb previsió de celebració d'una per setmana, en cobraran 200 €.

Què cobraran a l'oposició?

Pel que fa als regidors de l'oposició, 4 d'ERC (Jaume Ricart, Joan Budó, Montse Martínez i Marta Cullell) i 1 del PP (Miquel Àngel Botana), està previst que cobrin per assistència al Ple, que com s'esmentava anteriorment serà d'un cada dos mesos, la quantitat de 150 € per assistència.

En el mateix punt també també s'ha aprovat una dotació econòmica mensual per cadascun dels grups polítics municipals amb representació a la corporació, dotació que tindrà un component fix de 40 € i un variable de per regidor adscrit al grup polític de 20 €.


37%13%2%47%


Vots 139 vots


Diumenge, 14 de juny 18:30h

Que en penseu del vot del regidor del PP pel candidat d'ERC a l'alcaldia de la Jonquera?


48%39%3%9%


Vots 99 vots


Dimarts, 26 de maig 21:15h

Quina opció de govern prefereixes per a l'Ajuntament de la Jonquera?


30%12%28%13%18%


Vots 171 vots


Dilluns, 18 de maig 22:15h

Influeix la campanya electoral dels partits polítics en el vostre vot? O ja el teniu decidit des de fa temps?


11%77%11%


Vots 106 vots


Divendres, 8 de maig 07:45h

A quina candidatura votareu el proper 24 de maig?


42%36%8%7%7%


Vots 320 vots


Dimarts, 28 d'abril 17:00h

Us semblaria bé que Infojonquera.cat facilités a la pàgina d'inici petits anuncis per paraules?

Nova enquesta sobre la utilitat i conveniència d'inserir anuncis per paraules a la pàgina d'inici d'Infojonquera.cat. L'objectiu és facilitar la compra-venda de tot tipus de béns (mobles, cases, vehicles, objectes, electrodomèstics...), per oferir serveis (classes de reforç, serveis eròtics...) i també la recerca i oferta de llocs de treball específics només per a la zona de la Jonquera. Creieu convenient facilitar aquest tipus d'anuncis? En faríeu ús? Us podrien molestar altres usos com l'oferiment de serveis de "massatges" o serveis "eròtics"? Ja podeu votar!


58%25%17%


Vots 36 vots


publicitat


publicitat

giny

publicitat

giny

Entrevista

“Convocar un referèndum no és delicte”

Carles Puigdemont President Generalitat de Catalunya

“Convocar un referèndum no és delicte”
publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

Editorial

Per una major projecció de la vaca de l'Albera

Quan l'any 2000 l'Ajuntament de la Jonquera va aprovar una moció, en la qual es demanava iniciar un projecte de recuperació per evitar l'extinció de la vaca de l'Albera, començava un veritable compte enrere. Llegir més

publicitat

giny

Oferta Laboral

Fotografies

 • Postals de la Jonquera anys 60 i 70

 • Primer àlbum de fotografies Nadal a la Jonquera 2015

 • Jornada de promoció per als dos sèniors del CP Jonquerenc

 • Tarda del 23 de juliol

 • Nevada i retencions a la Jonquera

 • L'amistós entre la UE la Jonquera i Llagostera acaba en empat

 • Cantem? Cantem ! 2016

 • Nevada i retencions a la Jonquera

 • Sant Joan 2014 a Cantallops

  Sant Joan a Cantallops

 • Postals de la Jonquera anys 60 i 70

 • Nevada i retencions a la Jonquera

 • Carnaval 2018

 • Nevada i retencions a la Jonquera

 • Festa Major 2015 (II)

 • Jornada de promoció per als dos sèniors del CP Jonquerenc

 • Festa Arriateña 2018

 • MIC 2018, a Les Forques

 • L'11 de setembre de 2014 viscut pels jonquerencs

 • MIC 2018, a Les Forques

 • Carnaval 2018

En paper

Enllaços

Opinions

Vídeos


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís CarullaAmb el suport de:
Generalitat de Catalunya