El Ministeri d'Hisenda actualitzarà el valor cadastral de la Jonquera

Economia

El Ministeri d'Hisenda actualitzarà el valor cadastral de la Jonquera. Imatge d'arxiu.
El Ministeri d'Hisenda actualitzarà el valor cadastral de la Jonquera. Imatge d'arxiu. | Arxiu E. Romo
Hisenda actualitzarà el valor cadastral de més de 1.800 municipis de tot l'Estat espanyol que així ho han sol·licitat per al 2018. Aquesta mesura, que pot suposar la pujada del impost de béns immobles (IBI), afecta 196 municipis catalans, entre els quals hi ha Cadaqués o la Jonquera, segons informa avui ElPeriódico de Catalunya.

Entre els municipis inclosos n'hi ha que ja aquest any van registrar una actualització, però després d'una primera modificació han vist que aquesta no és suficient per apropar els valors cadastrals als preus de mercat. Tots els ajuntaments inclosos en l'ordre que publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) van sol·licitar aquesta actualització. Ara bè, també s'informa que alguns coeficients d'actualització poden suposar una baixada (si aquest està per sota de la unitat, o una pujada si està per sobre).

Un cop aplicats els coeficients, la llei preveu que l'alça en l'IBI s'apliqui de manera gradual al llarg de 10 anys. Els ajuntaments, a més tenen eines per pal·liar els efectes a través dels tipus del gravamen.

A la demarcació de Girona, on la mesura afecta 58 localitats, hi ha poblacions com Cadaqués, Camprodon, Begur, Palafrugell, Caldes de Malavella, Celrà, Hostalric, La Jonquera, Pals, Portbou o Sant Pere Pescador.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article