La Plataforma de Veïns de la Jonquera pren velocitat

Vida social

Nova reunió de la Plataforma de Veïns de la Jonquera, celebrada ahir dimarts a Can Laporta
Nova reunió de la Plataforma de Veïns de la Jonquera, celebrada ahir dimarts a Can Laporta | Particular
No era el millor dia ni hora per convocar els veïns de la Jonquera. Ahir al vespre, mentre tot el món estava pendent de què passava al Parlament de Catalunya, amb gairebé 1.000 periodistes acreditats dels cinc continents (125 mitjans, 938 periodistes), la Plataforma de Veïns de la Jonquera convocava a les vuit de la nit una nova reunió per parlar de les properes accions que ha d'emprendre l'esmentada plataforma. Hi van assistir 73 veïns i els objectius eren clars: denunciar la inseguretat que es viu a la Jonquera i buscar-hi solucions. La reunió, doncs, era la segona part de la que es va convocar a finals de setembre i de la qual Infojonquera.cat ja en informar en el seu moment.

A la reunió d'ahir la plataforma va posar la primera pedra per transformar l'actual Jonquera en una de nova, o segons senyalen els assistents, en una Jonquera com abans. Per fer-ho possible ahir mateix ja es va començar a difondre un manifest per al qual es van començar a recollir signatures de suport. El següent pas serà presentar-lo a l'Ajuntament, constituir legalment la Plataforma i presentar i registrar davant el Síndic de Greuges les mateixes signatures per demanar més policia al poble i més seguretat.

Més mobilitzacions

A banda també es va decidir que el dimecres 18 d'octubre es farà, a les 8 del vespre, una concentració de veïns davant l'Ajuntament de la Jonquera per demanar seguretat i que s'escoltin les peticions de la Plataforma. Ara bé, la plataforma no només vol que l'Ajuntament sigui l'únic receptor de les peticions i per aquest motiu es farà una petició de reunió amb tots els cossos policials (Policia Local, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i CNP) i la mateixa alcaldessa per explicar les preocupacions plantejades en les reunions realitzades fins ara per la Plataforma. I finalment també es va acordar que la Plataforma de Veïns, en el seu conjunt o alguns representants, assisteixi en el proper Ple municipal per explicar al conjunt dels regidors de l'Ajuntament les peticions de la Plataforma.

Abans de finalitzar la reunió es va posar en coneixement la creació d'un compte de correu electrònic per a la plataforma amb adreça plataformaveinsjonquera@gmail.com i la creació d'un compte de twitter que es correspon a @PlVeinsJonquera

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article