La Plataforma fa públic el seu manifest i recull 200 signatures en 48 hores

Vida social

La Plataforma fa públic el seu manifest i recull 200 signatures en 48 hores
La Plataforma fa públic el seu manifest i recull 200 signatures en 48 hores | Infojonquera.cat
La Plataforma Veïns de la Jonquera deixa de ser, només, un grup d'intencions que ha fet dues convocatòries de reunions i ja és, ara sí, al carrer.

Des de fa 48 hores s'ha començat la campanya per recollir signatures per donar suport al manifest consensuat en la darrera reunió. Ja són diversos els establiments comercials de la vila que estan facilitant l'accés al manifest i al full de signatures que s'hi acompanya.

El primer pas ha estat fer públic aquest manifest i tot seguit adjuntar-hi un full de recollida de signatures per donar-hi suport, amb l'objectiu final de presentar-lo a diversos estaments oficials, però sobretot a l'Ajuntament de la vila.

De moment ja són més de 200 els suports recollits en les darrers 48 hores, segons han confirmat a Infojonquera.cat membres de la Plataforma. En el seu gruix són veïns empadronat o residents a la Jonquera, i és que l'associació vol prioritzar que els sota-signants del manifest siguin veïns residents al poble o bé ciutadans que hi estiguin molt directament implicats, ja sigui perquè són empresaris amb negoci a la Jonquera o al Portús, o bé veïns de municipis de la rodalia que treballen en alguna activitat econòmica de la Jonquera. Per als membres de la Plataforma aquest és un fet que no els exclou de patir la inseguretat que, segons la Plataforma, s'està vivint a la vila des de fa mesos.

Creat un grup de Facebook i un compte de twitter

D'altra banda la Plataforma de Veïns ja va activar fa uns dies un correu electrònic i un compte de Twitter i des de fa menys de 24 hores s'ha creat un grup de Facebook que, amb el nom de Plataforma de Veïns de la Jonquera, vol canalitzar i agrupar els integrants de la plataforma en un fòrum en el qual exposar, debatre i proposar respostes als problemes denunciats per la Plataforma.

El Manifest

El manifest que encapçala la recollida de signatures diu així: Els sotasignats, tots veïns de La Jonquera i el Portús, denuncien la inseguretat en forma de robatoris en habitatges, amenaces i insults a establiments i intimidacions personals provocades bé per toxicòmans que malviuen en edificis ocupats a diversos punts de la vila i també per petits traficants que fan els seus negocis a plena llum del dia amb absoluta impunitat. Demanem a l'Ajuntament de La Jonquera, més efectius policials les 24 h i solucions reals i visibles amb la finalitat d'impedir la venda de droga, els robatoris, amenaces i intimidacions que patim tots els veïns des de fa uns anys, però que als últims mesos s'ha incrementat de forma molt preocupant.                    

Llistat d'establiments on signar


Podeu deixar la vostra signatura en aquests establiments:

Electrodomèstics Verdaguer
Ferreteria Ribas,
Fleca El Crostonet,
Fleca Pa Fi
Llibreria Laia
Mi tienda Latina
Parròquia de Santa Maria de la Jonquera
Perruqueria Zig-Zag,
Perruqueria Sensación
Pizzeria Angeli
Restaurant Cafè d'Avall
Supermercat Cronos
Supermercat El Buc

És possible que en les properes hores s'hi adhereixi algun altre establiment i per tant la llista no es pot considerar tancada.

     

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article