La comissaria de Mossos de la Jonquera recull una denúncia contra 4 Guàrdies Civils

Un testimoni ha avisat els Mossos d'Esquadra, que ha interceptat la furgoneta on anaven i on han trobat una estelada

Successos

L'alcalde d'Espolla, Carles Lagresa, i diversos veïns han posat la denúncia a la comissaria de la Jonquera.
L'alcalde d'Espolla, Carles Lagresa, i diversos veïns han posat la denúncia a la comissaria de la Jonquera. | 324.cat
La matinada de dimecres a dijous els Mossos d'Esquadra han detingut quatre agents de la Guàrdia Civil acusats de dedicar-se a arrencar estelades i pancartes de l'Ajuntament d'Espolla i de cases particulars en pobles de l'Alt Empordà. Aquest matí la comissaria de la Jonquera n'ha recollit la denúncia que s'ha fet contra 4 Guàrdies Civils.

Ja fa dies que mobiliari urbà de la Jonquera i de pobles de l'entorn apareixien pintats amb la bandera espanyola. En ocasions també s'han donat casos en què deapareixen estelades dels balcons o, com en el cas de fa només uns dies, fins i tot intents de cremar-ne una en un balcó d'una casa adossada de la Jonquera.

Aquesta nit s'ha produït un fet de similars característiques però n'han descobert els autors. Va ser la nit passada quan un veí del poble d'Espolla, cap a quarts d'una de la nit, ha sentit un soroll i ha vist com quatre persones s'enfilaven a un balcó, d'on se n'han endut l'estelada que hi havia penjada. L'home s'ha apuntat la matrícula de la furgoneta en què han pujat els quatre homes i ha trucat als Mossos.

Agents d'aquest cos han pogut interceptar el vehicle poc després. La furgoneta pertanyia a la Guàrdia Civil, tot i que no estava pintada amb el logotip del cos, i hi anaven quatre agents de paisà que estaven fora de servei. Dins del vehicle els Mossos els han requisat una estelada.

A més de despenjar estelades i pancartes dels balcons, els veïns han denunciat que els guàrdies civils s'han enfilat al pal que hi ha davant l'Ajuntament, d'uns 3 metres d'alçada i també se n'han endut la senyera. L'alcalde ja ha presentat denúncia contra els autors i alguns veïns també. Els Mossos els acusen dels delictes de furt i de danys.

D'ACN i 324.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article