Al voltant d'11.000 camions creuen la Jonquera diàriament

Economia

Al voltant de 11.000 camions creuen la Jonquera diàriament
Al voltant de 11.000 camions creuen la Jonquera diàriament | Infojonquera.cat
El pas de vehicles pesats per la Jonquera va augmentar un 9,5% el seu trànsit durant el primer semestre de 2017 respecte al període anterior, segons les últimes dades disponibles del Ministeri de Foment. A la pràctica vol dir que al voltant d'11.000 camions creuen la frontera interestatal d'Espanya i França per la Jonquera diàriament, segons ha informat avui l'Agència EFE i Red Tortuga.

En una nota de premsa, Red Tortuga, que compta amb una estació de servei a la Jonquera, ha detallat que 11.475 camions passen cada dia per la Jonquera per fer una ruta internacional. Aquesta xifra consolida la Jonquera com a "punt estratègic per al transport de mercaderies a Europa" i fa de la Jonquera "la principal porta d'entrada de mercaderies per terra a Espanya".

Segons dades de la pròpia estació de servei, es reposta una mitjana de 3,5 milions de litres de carburant al mes, fet que suposa 42 milions anuals. El 65% de transportistes que visiten freqüentment l'estació de La Jonquera de Red Tortuga procedeix de fora d'Espanya, enfront del 35% de transportistes nacionals que trien aquesta àrea de servei com a via de pas. Gràcies a la seva exclusiva planta de microfiltraje, única a Europa, el carburant de Red Tortuga compleix amb els més alts estàndards de qualitat, fet que li ha valgut per obtenir aquest 2017 el segell de qualitat de SGS en matèria de combustible. A més, l'estació de Red Tortuga compta amb un pàrquing completament privat reconegut per ESPORG, Organització Europea de Pàrquings Seguros, com un dels més segurs i complets d'Europa.

L'augment del trànsit diari per la via de pas de la Jonquera; l'increment de la despesa en combustible i l'elevada presència de transportistes internacionals, són alguns indicatius del creixement de l'economia i els serveis de transport internacional que entren i surten del país cada dia.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article