Nous aparcaments al carrer Albera

Política

El ple de l’Ajuntament de la Jonquera va donar el vistiplau a una modificació del planejament urbanístic vigent que ha de permetre habilitar uun nou aparcament al carrer Albera
El ple de l’Ajuntament de la Jonquera va donar el vistiplau a una modificació del planejament urbanístic vigent que ha de permetre habilitar uun nou aparcament al carrer Albera | Falgues Fotografia
El plenari de l’Ajuntament de la Jonquera va donar el vistiplau a una modificació del planejament urbanístic vigent que ha de permetre habilitar uns terrenys a l’est de la població perquè es pugui habilitar un aparcament per al carrer Albera de la població i, alhora, uns nous espais amb la qualificació d’equipaments.

El solar que serà requalificat quan acabi tot el procés que es va iniciar aquesta setmana amb la seva aprovació provisional té una superfície de 6.683 metres quadrats i està situat al carrer Albera de la població. Actualment, el solar està considerat sòl urbà no consolidat i la voluntat de l’Ajuntament és convertir-lo en terreny de serveis. De tota la superfície del terreny que l’Ajuntament vol adquirir a través d’una expropiació, preveu convertir-ne 2.258 metres quadrats en zona d’aparcament i transformar-ne 3.356 metres quadrats en espai útil per encabir futurs equipaments, tal com va confirmar l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez. També s’ha previst que hi hagi 379 metres quadrats lliures.

En el mateix text de la modificació, es justifica la canvi en el planejament per la “necessitat de descongestionar el nucli urbà per encabir-hi una àrea d’equipament destinada a llar d’infants, residència de gent gran, centre cultural o magatzem municipal”. El POUM preveia un vial entre el carrer Carmanxel i el Roca Miradones, que ja es considera inviable per l’orografia.

En el mateix plenari, es van aprovar les noves ordenances fiscals amb algunes modificacions més aviat tècniques referides a les bonificacions. Quant a l’IBI, l’impost de vehicles i els impostos municipals més destacats, no hi ha canvis. “Establim una congelació dels impostos municipals”, va remarcar l’alcaldessa. El grup municipal del PDeCat va disposar dels vots dels seus sis regidors i en va tenir prou que els quatre regidors d’ERC s’abstinguessin per poder validar les noves ordenances fiscals.

D'ElPuntAvui.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article