La Plataforma de veïns creix, fa balanç de la feina feta i ja planteja noves accions

Successos

Nova reunió de la Plataforma Veïns de la Jonquera
Nova reunió de la Plataforma Veïns de la Jonquera | Falgues Fotografia
La Plataforma Veïns de La Jonquera es va tornar a reunir ahir al vespre. En aquesta ocasió, i donada l'alta assistència que estava prevista, els organitzadors van escollir la sala-teatre de La Unió Jonquerenca per a celebrar la reunió.

En aquesta nova trobada, que va allargar-se ben bé dues hores, els representants de la plataforma van informar de les accions que s'han fet fins ara i de les que s'estan realitzant o es faran en un futur immediat. O sigui, que van fer balanç de la feina feta i, donada la resposta satisfactòria de les primeres accions així com el creixement lent però constant de nous membres, ja no només es plantegen seguir amb la línia actual sinó que es plantegen noves accions.

Balanç positiu de la feina feta

Aixi doncs, ahir nit, davant prop de 140 assistents, es va traçar una mena de full de ruta per informar els assistents a la reunió que la Plataforma està en procés de constituir-se jurídicament -el tràmit s'allargarà gairebé un mes- i que aquesta es vol projectar com una entitat sense cap adscripció política.

De moment ja s'han recollit 700 signatures -una xifra que els fa sentir recolzats i forts- per presentar a diferents institucions o organismes vinculats a temes de seguretat i s'han fet reunions amb professionals de l'àmbit del dret per tal de rebre, desinteressadament, assessorament legal sobre el paper que ha de jugar la plataforma en l'àmbit organitzatiu o d'accions a emprendre.

Els membres que actualment gestionen (amb caràcter provisional) el dia a dia de la Plataforma van recordar que des d'aquesta es dóna suport a les persones que ja sigui en l'àmbit particular o bé com a titulars d'establiments comercials o diferents activitats econòmiques, puguin haver sofert algun tipus de robatori (o també per les amenaces i intimidacions provocades per toxicòmans). Aquesta ajuda es concreta en suport moral, per descomptat, però sobretot en forma d'acompanyament davant la policia per tal de formalitzar les denúncies a la comissaria. I és que la Plataforma té clar que no vol que la manca de denúncies davant la policia sigui un argument estadístic que facin servir les autoritats. Una mena d'excusa per no prendre's l'assumpte de seguretat més seriosament i amb més contundència de la que, constaten, s'ha vist fins ara.

A la reunió també es va apuntar cap a un dels problemes més importants que es viu als carrers de la Jonquera, entre els quals es va destacar les ocupacions de pisos als carrers Lluís Companys i Sant Miquel -amb greus problemes d'insalubritat i d'incivisme- o els robatoris en cases i xalets que, aleatòriament i en qualsevol punt del nucli urbà, s'estan reproduint darrerament. Precisament sobre aquest afer ahir es va posar en coneixement que en els darrers 30 dies -des del passat 25 de setembre- s'han produït un mínim de 6 robatoris.

Properes accions

La Plataforma va informar ahir que una altra de les prioritats és reunir-se amb l'Ajuntament i els quatre cossos policials amb presència al municipi (Policia Local, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional) per demanar-los una millor coordinació i eficiència, reclamar i incrementar el nombre d'agents que, segons el Comissari del CNP de la Comissara de la Jonquera, li correspondria a la Jonquera. També es vol demanar que les places vacants de la Policia Local siguin resoltes d'alguna manera per poder garantir les 24 h de vigilància al municipi.

Finalment a la reunió es va debatre sobre la possibilitat de convocar noves cassolades, tallar la carretera N-II en senyal de protesta, denunciar l'Ajuntament de la Jonquera al Síndic de Greuges per negligència en les seves funcions de seguretat o preparar accions noves per captar l'atenció de mitjans de comunicació d'àmbit estatal i així fer difusió del problema. Tot plegat amb l'objectiu final de captar l'atenció de les autoritats de diferents àmbits i institucions que puguin ajudar o ser claus per resoldre el problema.

Precisament sobre aquest darrer tema, els dels mitjans de comunicació, es va fer un esment d'agraïment especial a tots els que han estat presents a la Jonquera en les darreres setmanes, incloent als que tot i no ser-hi físicament presents s'han fet ressò de la problemàtica.

 

Nova reunió de la Plataforma Veïns de la Jonquera
Nova reunió de la Plataforma Veïns de la Jonquera

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article