Un petit incendi obliga a tallar el pas de trens pel túnel del Pertús

Un curtcircuit en una sala tècnica de la banda francesa va ser l'origen de la incidència

El Portús

Durant tres hores no va passar cap tren pel tram transfronterer
Durant tres hores no va passar cap tren pel tram transfronterer | Infojonquera.cat
Ensurt al túnel del Pertús. Dilluns al matí, un petit foc va obligar a tallar el pas de trens d'alta velocitat (TAV) pel tram transfronterer durant gairebé tres hores. L'alarma va saltar a quarts d'onze del matí, i Protecció Civil de la Generalitat va activar immediatament el pla d'incendis del túnel i el Ferrocat (pla d'emergències en transport de viatgers per ferrocarril).

Un comboi que anava cap a França va quedar aturat a l'estació de Figueres Vilafant, i un altre que venia cap a Figueres va quedar aturat a Perpinyà.

Segons Renfe, l'origen de la incidència va ser un curtcircuit en una sala tècnica, que va incendiar un cable. Com que era a la banda francesa, van ser els bombers francesos els encarregats d'apagar el foc, però també s'hi van desplaçar set dotacions dels Bombers de la Generalitat. Cap a la una del migdia van donar l'incendi per apagat.

La circulació de trens internacional es va restablir cap a quarts de dues. Però com que en aquest tram horari no circulen gaires trens pel túnel, només van quedar afectats els dos trens que havien quedat aturats  a Figueres i a Perpinyà.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article