Castanyes, música i gresca, a la Jonquera i a Agullana

La Jonquera i Agullana han celebrat aquest cap de setmana la castanyada

Portant les castanyes, a Agullana
Portant les castanyes, a Agullana | Ajuntament d\'Agullana
Centenars de persones de totes les edats han participat aquest cap de setmana a les castanyades que s'han fet a la Jonquera i a Agullana.

A la Jonquera, l'Ampa de l'escola Josep Peñuelas del Río i l'Ajuntament van organitzar la festa a la sala de la societat. Va començar a les quatre de la tarda i es va allargar fins ben entrada la matinada, amb animació infantil, actuacions musicals variades i, evidentment, una castanyada que es va complementar amb una xocolatada. I a Agullana, la castanyada es va fer a la plaça i també va incloure un espectacle d'animació infantil.


La castanyera també va anar a l'escola, el dimarts de la setmana passada

Abans d'aquestes festes populars, la mítica castanyera havia visitat, el dimarts de la setmana passada (31 d'octubre), els nens i nenes de l'escola Josep Peñuelas del Río de la Jonquera. El dia abans de Tots Sants el centres va organitzar tota una jornada especial. Al matí, els nens i nenes van sortir a fer una gimcana pels carrers del poble. A la plaça de l'Església, per exemple, hi van fer postures de ioga; a la llar d'infants, hi van fer un cuc humà; al parc d'en Lloveres, es van repartir abraçades, i a la font hi van fer el joc dels cèrcols. Per la seva banda, els nens de P3 es van quedar a l'escola i hi van fer jocs amb castanyes.

Després del pati, tota l'escola va ballar danses que havien preparat al llarg de tota la setmana. Els alumnes de sisè van tocar el carrilló, i un jove de l'institut hi va tocar el piano. A la tarda, mentre la castanyera visitava els alumnes d'infantil, els de primària van fer jocs de cucanya (hoquei, tres en ratlla, encerta la llauna...). I per tancar la jornada, com no podia ser d'altra manera, van menjar les castanyes tots junts.
Abraçades al Parc d'en Lloveras
Cuc humà a la llar d'infants
Tocant el carrilló, acompanyats d'un piano
Espectacle infantil a Agullana
Alumnes d'infantil amb la castanyera

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article