L'escola i l'institut de la Jonquera se sumen a la vaga i demà només oferiran serveis mínims

Vida social

Sí que hi haurà serveis de menjador i transport escolar
Sí que hi haurà serveis de menjador i transport escolar
El claustre de l'escola Josep Peñuelas del Río de la Jonquera s'ha sumat  a la jornada de vaga general convocada per demà. El centre ha passat una nota informativa a les famílies per explicar que el 75% del professorat s'addherirà a la convocatòria, motiu pel qual "quedarà afectada la normalitat de les activitats lectives". Això no obstant, l'escola garantirà els serveis mínims establerts per normativa (hi haurà una persona de l'equip directiu i un mestre per cada sis classes), i també els serveis essencials com el menjador i el transport escolar. No es faran, però, les activitats extraescolars que organitza el mateix centre.

Per la seva banda, l'Institut de la Jonquera també ha informat a les famílies que "pot ser" que el professorat del centre segueixi la vaga. També han garantit, però, l'obertura del centre i l'atenció dels serveis mínims amb un membre de l'equip directiu.

I la llar d'infants també oferirà els serveis mínims. Hi treballaran dues persones, que són un terç del personal. I no hi haurà servei de menjador perquè el càtering que els subministra el menjar també s'ha adherit a la vaga.

La vaga de demà està convocada per la Intersindical-CSC per protestar contra l'empresonament de vuit membres del Parlament català (el vicepresident, Oriol Junqueras, i set exconsellers més). L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, els presidents de les quals també estan empresonats, han donat suport a la convocatòria; com també ho han fet altres sindicats com per exemple USTEC-STEs (sector educatiu). No s'hi han sumat, però, ni UGT ni CCOO, que consideren que el motiu de la vaga no és polític sinó laboral. Tot i així, els dos sindicats majoritaris sí que han convocat per demà, a les 12 h i a les 18 h, "mobilitzacions per drets i llibertats" arreu del país.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article