Les mobilitzacions dels vaguistes bloquegen la frontera i deixen desertes per tot un dia tant l'AP-7 com les vies del tren

Tot i que durant tot el dia van córrer rumors, finalment els manifestants no van arribar a la Jonquera, tot i que els efectes de la vaga s'hi van fer evidents

Vida social

No va circular pràcticament cap vehicle en tot el dia
No va circular pràcticament cap vehicle en tot el dia | Infojonquera
L'AP-7 i les vies del tren d'alta velocitat (TAV) desertes durant tot el dia, i la frontera amb França completament bloquejada. Aquest és el principal efecte que la vaga d'ahir va tenir a la Jonquera. De matinada, els manifestants -que demanaven llibertat per als presos polítics- van tallar l'AP-7 a Borrassà, i també l'N-II en diversos punts de l'Alt Empordà. I les restriccions (en les quals hi van participar desenes de jonquerencs) es van allargar més de 14 hores, fins que a quarts de nou del vespre la Policia Nacional va desallotjar l'autopista.

En diversos moments del dia van córrer els rumors que els manifestants pujarien a tallar l'AP-7 i l'N-II a la Jonquera, però finalment no va ser així. Això no obstant, l'autopista va presentar una imatge estranyament deserta durant tot el dia. I el Govern francès va recomanar als conductors que evitessin desplaçar-se a Catalunya i va activar un pla, anomenat Gran Malla, per orientar el tràfic pesat. A través d'un comunicat, van informar els xofers que la frontera estava bloquejada, i els van recomanar que, si ja eren a prop, s'aturessin als aparcaments de al Jonquera. A la nit, quan es va restablir la circulació, el trànsit pel municipi va ser d'allò més intens.

A més, les vies i el túnel del TAV també van estar deserts durant tot el dia. I és que també a quarts de set del matí mig miler de persones van envair l'estació de Girona i van tallar la circulació de trens. S'hi van estar durant tot el dia, de manera que no va poder circular cap convoi en cap sentit de la marxa. Ahir al vespre van desallotjar l'estació, i s'espera que avui tots els trens circulin amb normalitat.


Mobilitzacions ciutadanes 

En l'àmbit ciutadà, centenars de persones es van concentrar a les sis de la tarda a davant dels ajuntaments, tant de la Jonquera com d'Agullana, on s'ha penjat una gran pancarta (escudada per una bandera catalana) demanant la llibertat per als presos polítics.

Un dia abans, dimarts, l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, va formar part de la comitiva de 200 alcaldes catalans que es van desplaçar a Brussel·les per demanar el suport europeu a la qüestió catalana. Bara en mà i acompanyada dels altres batlles, Martínez va participar en un acte multitudinari al qual també van assistir el president Puigdemont i els membres del Parlament català que són a Bèlgica amb ell.
L'autopista va estar tancada durant més de 14 hores
Sònia Martínez, entre els alcaldes altempordanesos que dimarts es van desplaçar a Brussel·les

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article