El MUME ajorna l'acte d'homenatge a Joan Peiró

Estava previst per demà divendres, però es programarà per un una nova data

Cultura

Joan Peiró
Joan Peiró | Vikipedia
L'acte de commemoració dels 75 anys de la mort de Joan Peiró al Museu Memorial de l'Exili (MUME), que estava previst per aquest divendres 10 de novembre, ha quedat postposat a nova data, encara a determinar. L'acte, organitzat pel MUME i el Departament d'Història Contemporània de la Universitat de Girona (UdG) serà un homenatge a Joan Peiró Belis.

Joan Peiró (1887-1942), nascut al barri de Sants de Barcelona, fou un dels homes més rellevants de l'anarquisme espanyol. Va ser secretari general de la CNT als anys 20 i ministre d'Indústria durant uns mesos en plena Guerra Civil (novembre de 1936-maig de 1937). En el decurs de la seva trajectòria abans de la Guerra Civil fou detingut i empresonat diverses vegades i es va haver d'amagar i sortir del país. Durant la Guerra Civil, sense deixar de banda la seva militància anarquista, va ser molt crític amb els crims i abusos comesos en nom de la revolució a la rereguarda republicana. Acabada la guerra, s'exilià a França on fou detingut i traslladat a Alemanya. Des del país germànic fou extraditat a l'Espanya de Franco. Empresonat i vexat, el juliol de 1942 va ser executat a Paterna.

L'acte del MUME inclourà la projecció de l'audiovisual Peiró 42 (19 minuts, Clack Audiovisual, SCCL, 2017), que s'ha estrenat precisament amb motiu del 75è aniversari de l'afusellament de Peiró; i la conferència Recuperando la memòria de Joan Peiró, que anirà a càrrec del professor de la Saint Louis University (Madrid Campus) i especialista en anarquisme ibèric Chris Ealham.
L'acte es programarà en una nova data

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article