Les microempreses i PIME d'Agullana i Cantallops es poden presentar als ajuts Leader fins el 30 de novembre

Es tracta d'unes subvencions a fons perdut que permeten finançar fins a un 40% el cost d'inversions per crear, millorar o ampliar negocis

Economia

Mapa dels municipis que es poden acollir als ajuts
Mapa dels municipis que es poden acollir als ajuts | Adrinoc

Les petites i mitjanes empreses (PIME) i microempreses d'Agullana i Cantallops tenen fins el 30 d'aquest mes de novembre per presentar-se al programa Leader. Es tracta d'un projecte que dóna ajuts a negocis de 75 municipis rurals de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès. Aquests ajuts permeten obtenir fins a un 40% de subvenció a fons perdut d'inversions per a la creació, millora o ampliació de negocis.

A l’Alt Empordà, els municipis en territori Leader són els 39 següents: Agullana, Albanyà, Bàscara, Biure, Boadella i les Escaules, Borrassà, Cabanelles, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Garrigàs, Garriguella, Lladó, Maçanet de Cabrenys, Masarac, Mollet de Peralada, Navata, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Palau-saverdera, Pau, Pontós, Rabós, Riumors, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Sant Miquel de Fluvià, Siurana, Terrades, Torroella de Fluvià, La Vajol, Ventalló, Vilajuïga, Vilamacolum, Vilamaniscle, Vilanant i Vilaür.

ADRINOC, l’entitat encarregada de gestionar aquests ajuts al nostre territori, que en la convocatòria d’enguany compta amb un pressupost aproximat de 670.000 euros, convida a les empreses que estiguin interessades a rebre informació més detallada que es posin en contacte amb l'equip tècnic de l'entitat, que a l’Alt Empordà està a la seu del Consell Comarcal a Figueres (telelèfon 972 50 30 88 (ext. 191) i correu electrònic svidal@adrinoc.cat).

Fent balanç de l’última convocatòria d’ajuts, que comptava amb el mateix pressupost que enguany, a l’Alt Empordà es van rebre un total de 12 sol·licituds, vuit de les quals obtindran finalment un ajut Leader. Aquests vuit projectes suposaran una inversió privada aproximada d’1 milió d’euros i un ajut aproximat de 325.000 euros. A més, permetran crear cinc nous llocs de treball.

C:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article