La Plataforma Veïns de la Jonquera ja està legalment constituïda

Avui mateix han presentat els estatuts aprovats divendres a la Direcció General de Drets i Entitats Jurídiques de la Generalitat

Vida social

L'assembla extraordinària celebrada a l'església
L'assembla extraordinària celebrada a l'església | Falgues Fotografia
La Plataforma Veïns de la Jonquera ja està legalment constituïda. Divendres un centenar de persones van aprovar, en una assemblea extraordinària, els estatuts de l'entitat. I avui la primera junta els ha presentat a la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Es defineixen com una entitat apolítica que volen "treballar units per, pas a pas, anar en una sola direcció".

Amb aquesta definició, des de la nova associació veïnal volen desmentir els rumors que han corregut en els darrers dies pel poble, segons els quals algun dels seus membres té previst presentar-se a les properes eleccions municipals. "Malauradament som coneixedors del rumors sorgits per la mala interpretació de la informació que ha anat sorgint, i també d'una carta anònima que alguns veïns i entitats han rebut", explica el portaveu i ara vicepresident de l'entitat, Fitu Guillen. I afegeix que "tots tenim dret a expressar les nostres opinions en lIibertat, emparats en la Constitució vigent i sent afortunats de viure en un estat de dret i llibertat". Això no obstant, des de la plataforma també avancen que "certes formes d'expressió poden ser considerades il·legals i repercutir en la decisió de prendre mesures legals al respecte".


Reunions multitudinàries

L'assemblea extraordinària de divendres, que és la tercera que fa l'entitat, va servir per validar la presentació dels estatuts i el nomenament dels membres de la junta directiva. Es va fer a l'església (perquè pel caràcter urgent de la convocatòria no es va poder demanar cap més sala) i hi van assistir un centenar de persones.

Guillen admet que "des que s'han iniciat els passos legals per constituir l'associació, s'ha detectat una moajor activitat de les autoritats policials i un augment dels registres al municipi". I afegeix que, tot i que "el desenllaç final no obtingui els resultats desitjats", des de la plataforma són conscients "que tots els cossos de policia treballen amb un grau immillorable d'excel·lència.

Tal com ja va explicar Infojonquera, la plataforma es va crear precisament arran de la unió d'un grup de veïns que estaven cansats de l'augment dels delictes al municipi (des de robatoris fins a agressions sexuals, passant per tràfic de drogues al costat dels centres educatius, entre d'altres). Els veïns han activat el mecanisme legal per poder col·laborar com a entitat, "i de manera totalment proactiva", amb l'Ajuntament i les administracions que calgui.

Ara, com a entitat ja legalment constituïda, torenan a convidar veïns i comerciants a assistir a les assemblees que s'aniran convocant perquè tothom pugui expressar les seves idees, dubtes i inquieduds d'una manera directa. Segons Guillen, el seu objectiu és que "en pocs mesos les mesures que s'estan prenent tinguin repercussió directa en la seguretat i el benestar dels nostres veïns".
C:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article