Investiguen si un grup de policies nacionals va agredir un lladre reincident de la Jonquera

Els fets haurien passat l'1 de novembre al carrer Major

Successos

Els Mossos han obert una investigació
Els Mossos han obert una investigació | Infojonquera.cat
La Policia Nacional ha obert una investigació interna per aclarir l’episodi amb agents del cos implicats que es va viure el dia 1 de novembre al vespre a la Jonquera i que va acabar amb un home, conegut pels seus múltiples antecedents, al CAP amb contusions. També hi va haver una esbroncada verbal i empentes entre agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policía Nacional, al bell mig del carrer Major.

Segons un informe elaborat pels Mossos que va avançar ahir El Punt Avui,  i elaborat a partir dels testimonis dels fets, el conegut lladre passava pel carrer davant d’un bar on hi havia alguns agents de la Policia Nacional que el van reconèixer com l’home que havia entrat a robar dies abans a casa d’un germà d’una agent. Els policies van sortir i se les van tenir amb el sospitós habitual. L’incident no va acabar amb les paraules perquè alguns veïns van trucar al 112 alertant que hi havia un home estès al carrer i que l’estaven apallissant. L’alerta va arribar als Mossos. Quan va arribar la patrulla de la policia catalana, segons relaten a l’informe, van veure marxar un cotxe retolat de la Policia Nacional i un agent uniformat, i altres persones que després també van saber que eren policies: una agent i un inspector que duia part de la uniformitat.

Segons els mossos, la dona els va increpar dient-los que “ja era hora que els apliquessin el 155 perquè s’ho mereixien”. Després, segons l’informe dels Mossos, l’inspector se’ls va encarar dient que deixessin la dona tot dient: “No sabeu qui soc jo. Ho hauríeu de saber. Ara trucaré als teus caps i ja t’ho explicaran.” Després va pujar a un cotxe amb l’agent uniformat i van marxar. La dona es va quedar fins que un veí la va acompanyar cap a casa.

Després d’això, els mossos van anar fins a una casa ocupada propera on els testimonis els van dir que havia anat l’home agredit. La porta estava bloquejada i l’home des de darrere deia que no es podia aixecar, que uns policies l’havien agredit i que volia una ambulància. Els mossos van cridar els Bombers, que van obrir la porta a la força i després entre mossos i sanitaris van traslladar el ferit, Mohamed El Hmidi, al CAP, situat molt a prop, on li van donar assistència mèdica. La necessitava perquè les ferides eren ben visibles. Però, l’endemà ja se’l va tornar a veure rondant per la Jonquera i no ha volgut presentar denúncia.

L’home forma part d’un grup d’una desena de persones que des de fa setmanes estan desestabilitzant la seguretat i l’ordre públic a la població, fent robatoris, tràfic de droga... Una situació d’inseguretat que ha motivat la creació d’una plataforma veïnal que lluita per restablir l’ordre.

Font: El Punt Avui
C:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article