El noi a qui van disparar un tret encara és a l'UCI del Trueta però evoluciona favorablement

El jove, que va sortir d'un cotxe cridant "Al·là és gran", no està detingut

Successos

El jove, en el moment de la detenció
El jove, en el moment de la detenció | ACN
L’home que dissabte a la matinada va rebre un tret a la Jonquera quan es va encarar a la Guàrdia Civil i als Mossos cridant en àrab “Al·là és gran” continua ingressat a l’unitat de cures intensives (UCII) de l’hospital Josep Trueta de Girona. El seu estat ha passat de molt greu a greu i la seva evolució és bona. L’home, un francès d’origen marroquí, que té una ferida de bala al maluc, no té cap restricció de llibertat imposada per la policia, ja que la seva detenció s’ha deixat sense efecte a l'espera que el jutjat el cridi per respondre a l’acusació de desordres públics que se li formula.

Tal com va avançar ahir El Punt Avui, l’home viatjava de copilot en un cotxe conduït per una dona embarassada que va ser aturat en un control de la Guàrdia Civil al peatge de l’AP-7. L’home es va revoltar contra els agents en veure que pretenien sotmetre la seva acompanyant a un escorcoll i va fer uns moviments dins del vehicle que van fer sospitar a la Guàrdia Civil que podia anar armat. Van demanar reforços als Mossos i es va muntar un cordó policial a l’entorn del vehicle amb un radi de seguretat. La dona, que va mantenir sempre una actitud col·laboradora, va baixar del vehicle i se’n va allunyar. Ell, en canvi, va baixar del cotxe i no va fer cas dels agents que li deien que aixequés les mans i no se’ls acostés. Va cridar “Al·là és gran”. La Guàrdia Civil i els Mossos van disparar a l’aire per advertir-lo. Ell va fer encara passos endavant i llavors guàrdies i mossos van disparar-li a les cames. Un dels trets el va tocar i va caure a terra. Es va arrossegar cap a dins del cotxe i s’hi va atrinxerar una estona. Es va treure la roba, la va llençar per la finestra i finalment va sortir, nu, i llavors va ser reduït i detingut. Però el van traslladar immediatament al Trueta, on el van haver d’operar.

Es descarta que l’home tingués cap motivació terrorista i s’investiga si la seva actitud va ser perquè té algun problema mental o perquè amagava alguna petita quantitat de droga i es va esverar per por que ho descobrissin.

Font: El PuntAvui
C:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article