Animen les entitats a participar en el projecte Panoràmic, una "selfie" del teixit associatiu

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà col·labora en el projecte

Vida social

Logo del projecte
Logo del projecte
El Consell Comarcal de l’Alt Empordà col·labora enguany en la nova edició del projecte Panoràmic, la macro enquesta de les organitzacions, que pretén explicar i millorar l’impacte que generen les associacions a la societat a través de l’anàlisi de la seva realitat, la seva funció i evolució i les activitats que desenvolupen. Aquest projecte està impulsat pel Consell d’Associacions de Barcelona, l’Observatori del Tercer Sector, la Fundació Ferrer i Guàrdia, la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Bancària La Caixa. I des de l'Administració comarcal animen a les entitats de la Jonquera, Agullana, Cantallops, i la resta de la comarca, a participar-hi.

Recorden que el sector associatiu és un dels motors de Catalunya. Les associacions són escoles de democràcia i de ciutadania activa, agents generadors de cohesió social i espais de lluita per la transformació social i pel benestar de la ciutadania. Per això són un motor que cal cuidar, mantenir en un bon estat i fomentar que sigui capaç de créixer i millorar.

La diversitat de les entitats és una de les principals fortaleses del sector però per treure’n el màxim profit cal gestionar-la correctament. Per això, des de les pròpies associacions s’ha generat l’impuls necessari per aconseguir dades reals i exhaustives. El resultat d’aquest impuls és El Panoràmic, considerat una “selfie” panoràmica del teixit no lucratiu, és a dir, feta per les pròpies entitats.

El Panoràmic permet analitzar i consolidar dades sobre l’evolució del teixit associatiu de tot el país. Una informació molt valuosa, pel fet que permet veure amb claredat quins són els punts forts, els punts febles i els reptes de futur del sector. Conèixer aquesta realitat serà útil, també, per millorar les actuacions de suport al teixit associatiu que es realitzen des de diferents agents, a més d’oferir una recerca potent sobre el sector al món acadèmic, als mitjans de comunicació i a la societat en general.

Les entitats interessades en participar-hi poden trobar més informació sobre el projecte al web http://www.elpanoramic.org/. L'enquesta es pot consultar a través de l'enlla http://www.elpanoramic.org/lenquesta/. I per qualsevol dubte es pot contactar Enya Garcia, membre de l’Equip de Comarques Gironines del projecte Panoràmic, a través del correu electrònic enyagarcia@ferrerguardia.org.
C:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article