Presenten el número 17 de la revista Alberes als Porxos de Can Laporta

Són 51 pàgines dedicades a 'Metges, llevadores i curanderos'

Cultura

L'acte va ser un èxit
L'acte va ser un èxit | Falgues Fotografia
L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez; l'historiador local Joan Budó; el dicrector de la revista Alberes, David Pujol, i l'historiador i col·laborador de l'Alberes Lluís Serrano van presentar divendres el número 17 de la publicació a als Porxos de Can Laporta. Es tracta d'un dossier que tracta sobre "Metges, llevadores i curanderos". 51 pàgines que parlen dles professionals de la medicina (persones que han treballat en consultes a casa, en clíniques i hospitals, dispensaris, farmàcies...), però també de la salut en l'antigüitat, dels hospitals d'una banda i altra de l'Albera, de les senyadores del Vallespir, de les viles termals del Rosselló, o de les societats de Socors Mutus de l'Empordà, entre molts altres assumptes.

D'entre els articles, en destaquen un de Lluís Serrano titulat La Jonquera, metges de frontera, dos d'Enric Tubert sobre La medicina a Agullana i Laureà Dalmau, metge, escriptor i polític, o una ruta a peu pels Estanys de la Jonquera, de Josep M. Dacosta.

La revista Alberes està editada per l'Editorial Gavarres, el director de la qual, Àngel Madria, va presentar l'acte que es va fer divendres al vespre a la Jonquera.
C:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article