Puigdemont va passar per la Jonquera quan marxava cap a Brussel·les

Va creuar la frontera sense problemes i es va aturar a la primera àrea de servei de França

Política

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va passar per la Jonquera el diumenge 29 d'octubre, quan marxava cap a Brussel·les (Bèlgica), on està exiliat des d'aleshores. Així ho ha avançat ElDiario.es, que va tenir accés a diversos detalls del viatge del president exiliat.

Segons el mitjà digital, els moviments del cap de l'Executiu català van començar cap a les 12.30 h del migdia d'aquell diumenge a la urbanització Golf de Girona, a Sant Julià de Ramis, on el president vivia amb la seva dona i les seves dues filles. Dos dies abans, el Consell de Ministres havia anunciat que aplicaria l'article 155 i cessaria el Govern, i la Fiscalia havia avançat que presentaria una querella contra Puigdemont i els consellers ara empresonats.

Entre la una del migdia i les vuit del vespre d'aquell 29 d'octubre, el cotxe oficial de Puigdemont va sortir i entrar diverses vegades de la urbanització; i cap a les vuit del vespre en va sortir la dona de president, Marcela Topor, amb el seu propi cotxe. Al cap d'una estona, també va tornar a entrar. I segons ElDiario.es, Puigdemont ja no era a la casa. N'hauria pogut sortir amb el vehicle de Topor enmig de les entrades i sortides del vehicle oficial per despistar els possibles serveis d'Informació de l'Estat.

Poca estona després, el president va tornar a pujar a un tot terreny, un Mazda blanc, que l'esperava a dos quilòmetres de la urbanització. I aquest és el vehicle amb què suposadament un mosso d'esquadra el va portar fins a Bèlgica. 

Durant el trajecte, van passar per la Jonquera, i aquí es van adonar que el 4x4 no tenia la documentació. Això no obstant, van decidir creuar la frontera. Ho van fer sense problema, i es van aturar a la primera àrea de servei de França per esperar que el propietari del vehicle els porters els papers. Quan ho va fer, ja a quarts de dotze de la nit, el viatge de Puigdemont cap a l'exili es va reprendre. 
C:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article