Primera reunió oficial entre la Plataforma i l'Ajuntament de la Jonquera

L'associació de veïns manté obertes totes les vies de diàleg i reitera la importància de denunciar tots els delictes patits o presenciats al municipi

Vida social

Assemblea constitutiva de la Plataforma
Assemblea constitutiva de la Plataforma | Falgues Fotografia
Pocs dies després de la seva constitució oficial, dimarts al vespre la Plataforma Veïns de la Jonquera va mantenir la primera reunió oficial amb l'Ajuntament del municipi. La presidenta de l'associació, Cristina Boada, assegura que "hem realitzat tots els passos legals pertinents per fer bé les coses", i que "mantenim les vies obertes per parlar i treballar entre tots per millorar la situació actual". 

Tant la plataforma com l'Ajuntament reiteren la importància de denunciar legalment tots els delictes patits o presenciats a la Jonquera perquè les autoritats i els cossos policials en puguin tenir constància formal i així poder actuar.

A continuació reproduïm íntegrament l'acta de la sessió, que també conté informació d'importància sobre els passos a seguir en cas de ser víctima d'algun delicte.
 
El dia 28 de novembre de 2017 la Plataforma de Veïns de La Jonquera s’ha reunit, prèvia sol·licitud, amb l’Ajuntament de la Jonquera, amb inici a les 20.15 h de la tarda.

Els assistents a la reunió per part del Consistori Municipal son:
Il·lma Sra. Alcaldessa Sònia Martínez Juli.
Sr. Rafael Medinilla Martínez:1er Tinent d’Alcalde.
Sr. Jordi Picornell Mach.
Sra. Miriam Lanero Carrillo.
Sr. Narcís Quintana Martínez.

Els assistents a la reunió per part de la Plataforma de Veïns son:
Sra. Cristina Boada González (Presidenta).
Sr. Luís Joaquín Martín de Pozuelo Dauner (Secretari).
Sra. Mª Dolors Fernández Blanco.
Sra. Núria Carreras Compte.
Sra. Carmen Nuñez Reyes.

En primera instància la Plataforma agraeix la reunió amb el Consistori per tal d’aclarir puntsdiscordants que han sorgit durant el temps requerit per la tramitació legal de la entitat.

Des de la Plataforma exposem el coneixement de tots els rumors, situacions i/o comentarismal interpretats, com ara la referència de denúncia per part de l’Ajuntament i la recepció d’una carta anònima emesa per persona o persones desconegudes amb contingut ofensiu.

Per ambdues parts s’aclareixen punt per punt tots els rumors i males interpretacions per tal de realitzar una camí conjunt i amb transparència de la informació.

Des de l’inici de la reunió el Consistori fa saber als membres de la Plataforma el seu malestar per la creació,segons ens es referit, d’alarma social per part de la nostra actuació: en tot moment aclarim que recollim les opinions i inquietuds dels nostres veïns, la creació de xarxes socials potencia la comunicació.

Des del Consistori van puntualitzant les diferents qüestions realitzades per la Plataforma, un cop referim que son qüestions i inquietuds trameses pels ciutadans i ciutadanes que formen part i fent molt accent en la seguretat ciutadana:
- Policia local: es realitzaven torns de 12 hores nocturnes però per situacions alienes
al Consistori s’ha retirat i es manté servei en horari comercial, tenint en compte la situació d’alerta actual.
- Cos de Mossos d’Esquadra: refereixen es disposa d’una patrulla fixa en el municipi de La Jonquera, que patrulla per la nit.
- Importància d’evitar duplicitat de denúncies:fan esment a la importància de denunciar per part dels ciutadans via telefònica i/o per via web ( www.lajonquera.cat secció seu electrònica -tràmits on line) ja que tenen així tenen constància administrativa.
- Respecte als blocs de pisos ocupats en el carrer Lluis Companys comuniquen que no tenen constància legalment que siguin propietat de l’entitat bancària BBVA: la Sra. Mª Dolors Fernández i la Sra. Núria Carreras expliquen en aquest punt quins tràmits han realitzat com a Plataforma.

L’Ajuntament ens comunica que Mossos d’Esquadra tenen constància i el Consistori resta pendent de rebre el comunicat de propietat per tal d’iniciar les actuacions pertinents.

També ens comuniquen que ja han realitzat notificacions al propietari de l’immoble del carrer St. Miquel però que, donat que el propietari es francès i no te representant legal al nostre país,s’han de respectar uns terminis legals per poder actuar.
- La brigada de neteja actua cada dia però es troben amb actuacions incíviques de la gent: presentem algunes fotografies proporcionades a través del grup de Whatsapp com a material de denúncia. Remarquen la importància de tramitar-ho per via denúncia i legal (via telefònica i/o web).
- Es fa referència al pla d’obres del Carrer Major: actualment està en procés de licitació d’obres i expliquen que ja han tingut al·legacions per part d’una entitat externa per contaminació lumínica. Es segueix la llei establerta punt per punt i totes les alegacions i recursos son publicats al Butlletí Oficial Provincial (BOP Diputació de Girona).
- En referència a l’acusació presentada per l’Ajuntament com acusació popular ens comuniquen que hi ha 3 processos en l’actualitat i que esperen resolució en els propers mesos. 
- Expliquen que presenten bones relacions i coordinació entre els cossos policials i l’Administració però s’han de respectar les actuacions i els temps legals per realitzar adequadament les actuacions. En aquest punt especifiquen que no poden parlar de les actuacions actuals, punt que des de la Plataforma aclarim que som conscients d’aquest fet i respectant les actuacions policials i la llei mai es demanarà aquest tipus d’informació.
- Ens manifesten la disconformitat d’alguns comerciants per la nostra actuació i expliquen que comporta una publicitat negativa i facilita que la gent es quedi més en el comerç de Perpinyà: des de la Plataforma no entenem aquest punt ja que per altres vies hem rebut informació contradictòria al respecte. En cap cas es la nostra intenció perjudicar a ningú i manifestem la nostra disconformitat i tristesa per la situació actual en els comerços del centre urbà.

Es parla també del Consell Infantil i ens comuniquen que estan treballen en un projecte de parc infantil ja inclòs en els pressupostos del 2018: noticia molt ben rebuda per part de la Plataforma per la implicació que això comporta.

El Sr. Jordi Picornell explica a la Sra. Núria Carreres les gestions administratives que s’estan desenvolupant per el projecte ja iniciat de recuperació del riu: inclou la recuperació de la resclosa i la creació d’una bassa on realitzar pesca esportiva amb la reincorporació dels peixos al riu. 

Al llarg de la reunió, el Consistori va manifestant el seu malestar per algunes suposades actuacions de la Plataforma. En tot moment aclarim que no som una entitat amb intencions polítiques i que el nostre objectiu es rebre informació i col·laborar amb l’Ajuntament deixant en tot moment vies de comunicació bilaterals obertes.

Es fa esment varies vegades per ambdues parts la importància de vies clares de comunicació entre Administració i ciutadans remarcant en tot moment la importància d’utilitzar les vies administratives existents.

Des de la Plataforma volem mantenir totes les vies de comunicació obertes amb les Administracions i les entitats existents per tal de col·laborar i assolir, des de la legalitat, el nostre objectiu: seguretat. 


S’aixeca reunió a les 22.30 h.

Acta realitzada per Plataforma Veïns de la Jonquera.
C:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article