Maten amb un cotxe bomba el presumpte cap de la banda que va atacar el Paradise

L’explosió va tenir lloc dijous en un aparcament de Viladecans, al Baix Llobregat

Successos

Alerta de bomba al Paradise, el desembre del 2012
Alerta de bomba al Paradise, el desembre del 2012 | Arxiu: Josep Ribas - Falgués Fotografia
L’àrea d’investigació criminal dels Mossos d’Esquadra investiga la mort d’un home de 45 anys a conseqüència de l’explosió que hi va haver dijous al migdia en un aparcament de Viladecans, al Baix Llobregat. Tal com va avançar El Punt Avui, els investigadors descarten que la mort fos accidental i que estigui relacionada amb el terrorisme, i la vinculen amb els atacs amb explosius contra el prostíbul Paradise, de la Jonquera, l’any 2012.

El desembre d’aquell any dos individus van llançar dos artefactes explosius contra el local com a represàlia per la competència que suposa el macrobordell per a altres clubs de la zona. Setmanes després, uns encaputxats també van deixar un cotxe amb explosius a davant del Paradise.

L’home que va morir dijous a Viladecans -Xavier J.P., àlies El Gordo- és un dels set detinguts per aquest atac, i segons fonts policials, era el cap de la banda. De fet, estava pendent de judici pel cas del Paradise. Per això tot apunta que el van matar amb un cotxe bomba en un ajustament de comptes vinculat al negoci de la prostitució.

L’explosió va tenir lloc ahir poc després de dos quarts de dotze del migdia en un pàrquing subterrani del número 6 del carrer Santiago Rossinyol i Prats. Com a conseqüència de la detonació, es va generar un incendi en què van cremar dos vehicles a la primera planta de l’aparcament. Els Bombers que van treballar en l’extinció de l’incendi van trobar el cadàver. Els veïns de quatre blocs van haver de ser desallotjats preventivament. A més, es va haver d’evacuar una persona que havia quedat atrapada en un ascensor de l’edifici. Al sinistre hi van treballar tretze dotacions dels Bombers, quatre unitats del SEM, quatre patrulles dels Mossos i la policia local.

Els Mossos d’Esquadra no descarten cap hipòtesi, perquè a part dels atacs al Paradise, El Gordo estava implicat en altres màfies i trames delictives.
 
Font: El Punt Avui
C:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article