L'Ajuntament aprova un pressupost de 6,8 milions d'euros per al 2018

Els comptes prioritzaran la seguretat al centre urbà, les millores de la via pública i l'adequació dels equipaments municipals

Política

L'any que ve s'instal·laran més càmeres, al centre de la vila
L'any que ve s'instal·laran més càmeres, al centre de la vila | Falgues Fotografia
El Ple de l'Ajuntament de la Jonquera va aprovar inicialment dijous el pressupost municipal per al 2018. Els comptes aprovats recullen un increment global de 509.032,38 euros respecte d'aquest 2017, un import que es destinarà bàsicament a la realització d'inversions reals. L'alcaldessa, Sònia Martínez, defineix els pressupostos de l'any que ve com a "raonables i sensats", i destacan l'aposta que fa l'Ajuntament "per donar prioritat al reforç de la seguretat ciutadana i a la millora de l'espai públic i dels equipaments compartits".

Reducció del deute i increment de les inversions
L'increment del pressupost ha estat possible, en bona part, gràcies a la reducció de l'endeutament públic en un 3,42 %. Actualment està el 7,8 %, fet que permetrà destinar recursos addicionals al capítol d'inversions. El 2018 el Consistori disposarà d'un total de 507.500 euros per invertir. En aquest sentit, Martínez afirma que "aconseguir reduir el deute havent passat el període de crisi i, sobretot, mantenint els serveis i el nivell d'inversions, és un repte del qual n'estem molt contents i està basat en el rigor en la gestió dels recursos". I afegeix que "ara toca retornar l'esforç realitzat per part dels ciutadans aquests anys amb bones inversions i mantenint la mateixa eficiència".

L'execució de l'aparcament del carrer Albera, inversió cabdal per al 2018
En el capítol d'inversions, la Corporació destinarà l'any vinent una partida de 350.000 euros per habilitar l'aparcament del carrer Albera, que permetrà continuar millorant el casc antic de la vila. I encara en clau urbanística, també està prevista la redacció dels projectes dels carrers Rocaberti i Santa Llúcia, de l'ampliació de la biblioteca, o de millora de la senyalització direccional. També hi haurà una partida de 200.000 euros que es destinarà íntegrament a la millora de les vies urbanes, i una línia de subvencions per un valor de 50.000 euros per a l'arranjament i millora de façanes del carrer Major.

D'altra banda, entre les inversions destacades també hi ha l'arranjament del Parc d'en Lloveras proposada pel Consell d'Infants (70.000 euros), la renovació d'ordinadors de l'Ajuntament (9.000 euros), l'adquisició de nova maquinària (10.000 euros), o el programa de gestió del temps (8.500 euros).

La seguretat ciutadana, una prioritat de govern
L'Ajuntament de la Jonquera té entre els seus eixos de treball prioritaris la posada en marxa de polítiques i accions que ajudin a millorar la seguretat ciutadana en el municipi. Aquesta preocupació, compartida per tota la població, ha estat per al govern municipal un dels principals reptes a encarar des del primer dia. En aquest sentit, el pressupost municipal 2018 també inclourà la consignació d'una plaça de seguretat a la Policia Local, la previsió de la cobertura d'algunes baixes al cos policial municipal, i una nova fase d'instal·lació de càmeres de seguretat al centre urbà.

Potenciació del teixit associatiu i educatiu i adequació dels espais compartits
Els comptes municipals per a l'any vinent aprovats inicialment pel Consistori també contemplen una inversió de prop de 200.000 euros per a la conservació dels centres escolars, la zona esportiva i els serveis generals. En matèria educativa, es mantindran tant l'aportació a l'escola de música per al projecte I-música com la subvenció per a la compra de llibres de text de primària. D'altra banda, les subvencions a les entitats culturals i esportives augmenten en un 20%.

L'Ajuntament actua en la prevenció contra incendis
Finalment, el pressupost 2018 incorpora una partida municipal de 21.300 euros per al manteniment de l'obertura de les franges de prevenció contra incendis. Una actuació també prioritària per al Consistori.
C:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article