Desenes de jonquerencs a Brussel·les

Molts veïns del municipi i de la contrada van participar ahir a la manifestació "Omplim Brussel·les"

Vida social

Una imatge per al record
Una imatge per al record | Ariadna Cabezas
Desenes de jonquerencs, i també d'agullanencs, van participar ahir a la manifestació Omplim Brussel·les, organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural per demanar a la Unió Europea que intervingui en el procés català i per reclamar l'alliberament dels presos polítics. El lema de la mobilització era 'Europe, Wake UP! Democracy for Catalonia' ('Europa, desperta't! Democràcia per a Catalunya').

L'acte, que va comptar amb la presència del president Carles Puigdemont, exiliat a Bèlgica, i de moltes altres autoritats, va aplegar més de 45.000 catalans, entre els quals hi havia centenars d'altempordanesos. Molts dels jonquerencs assistents van aprofitar el pont llarg per quedar-se uns dies més al país i fer turisme.

Molts dels participants es van desplaçar a Brussel·les amb autocars i amb cotxes, un trànsit que entre dimarts i dimecres va provocar retencions quilomètriques a la Jonquera. S'espera que els participants vagin tornant paulatinament entre avui, demà i diumenge.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article