El MUME inaugura dissabte una nova exposició fotogràfica: 'Els primers trets de Francesc Boix'

La mostra recull més d'un centenar d'imatges de la Guerra Civil i es podrà visitar fins l'11 de febrer

Cultura

Cartell de la mostra
Cartell de la mostra | MUME
El Museu Memorial de l'Exili (MUME) de la Jonquera estrenarà dissabte que ve una nova exposició temporal: Els primers trets de Francesc Boix. Es tracta d'una mostra organitzada per l'Institut d'Estudis Ilerdencs que es podrà visitar fins l'11 de febrer del 2018. 

L'exposició inclou més d'un centenar d'imatges que un jove Francesc Boix va prendre entre els anys 1937 i 1938, en plena Guerra Civil. És un fons fotogràfic inèdit fins l'any passat que actualment està dipositat a l'Arxiu Nacional de Catalunya gràcies a l'associació Fotoconnexió i a diverses aportacions de particulars, de la Comissió de la Dignitat i de l'editorial Ara Llibres.

La mostra s'acompanya del catàleg Els primers trets de Francesc Boix, amb textos de Maria Barbal, Ramon Barnadas, Pep Cruanyes, Ricard Marco i Josep Maria Solé i Sabaté. A més, com a complement, el 20 de gener (de 2018) es presentarà el documental Las dos guerras del fotógrafo Boix (RTVE, 2015). L'entrada serà lliure.
 
Francesc Boix va ser un dels exiliats republicans que, després de passar pels camps de concentració del sud de França (Vernet i Setfonts), va ser detingut mentre formava part de la 28a Companyia de Treballadors Estrangers (CTE) durant l’ocupació alemanya de França el 1940. El van deportar als camps de presoners alemanys (Stalags) i, posteriorment, al camp de concentració de Mauthausen.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article