Nova jornada de treball del projecte transfronterer Cooperem, a la Jonquera

El pla té com a objectius millorar els sistemes conjunts d’informació a banda i banda dels Pirineus i la prevenció del risc a través de la gestió de la interfase urbana forestal la Jonquera-el Pertús.

Vida social

La sessió, als Porxos de Can Laporta
La sessió, als Porxos de Can Laporta | Ajuntament de la Jonquera
El centre cultural Can Laporta va acollir el dilluns passat 11 de desembre, una reunió de treball del projecte Cooperem, el pla transfronterer de gestió compartida d’emergències i prevenció d’incendis a la zona fronterera de les comarques gironines i dels Pirineus Orientals. El projecte està finançat i impulsat pel Departament d’Interior de la Generalitat de CAtalunya; el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; la Diputació de Girona; el cos de bombers francesos; el Consell Departamental dels Pirineus Orientals; l’Oficina Nacional de Boscos, i la Mancomunitat de les Alberes.

Cooperem ha estat escollit, amb la màxima puntuació, per formar part del programa europeu de cooperació territorial POCTEFA 2014-2020, creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre l'Estat espanyol, França i Andorra. El projecte té una durada prevista de tres anys i compta amb un pressupost de 2.556.505 euros, 1.661.728 dels quals provenen del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Una eina de primer nivell en la prevenció d’incendis
Durant la sessió de treball que s'ha fet aquesta setmana a la Jonquera s’han planificat les diverses accions que es portaran a terme al llarg dels propers mesos en el marc d’aquest ambiciós projecte, que té com a objectius millorar els sistemes conjunts d’informació, la prevenció del risc d’incendis a través de la gestió de la interfase urbana forestal la Jonquera-el Pertús, i una proposta operativa sobre intervenció conjunta transfronterera dels bombers que inclou disposar d’un centre de comandament avançat comú. A la pràctica, preveu que davant qualsevol situació d’emergència a la zona fronterera s’activin automàticament tant els serveis d’emergència francesos com els catalans, sense necessitat d’autoritzacions prèvies. Aquesta eina pot ser molt útil per qualsevol tipus d’incident, però, sobretot, molt important pels incendis forestals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article