Aquest vespre, concert de l'Escola de Música als Porxos de Can Laporta

El curs passat el centre va tenir 62 alumnes procedents d'una desena de municipis

Cultura

Una de les últimes audicions
Una de les últimes audicions | Josep Ribas - Falgués Fotografia
Tres mesos després de l'inici del curs escolar, els alumnes de l'Escola Municipal de Música de la Jonquera oferiran aquest vespre la ja tradicional Audició de Nadal. Començarà a les 19 h als Porxos de Can Laporta, i musics de totes les edats hi interpretaran peces amb diversos instruments.

Aqueta és només una de les activitats que ofereix anualment l'Escola Municipal de Música de la Jonquera, un centre que ja s'ha consolidat com un espai de formació i dinamització cultural de la vila i de tot el seu entorn. I és que durant el curs 2016-2017, va asollir un total de 62 alumnes d'entre 4 i 73 anys i provinents d'una desena de municipis. Una xifra molt ben valorada per l'Ajuntament de la Jonquera.

La regidora d'Educació, Míriam Lanero, destaca "l'excel·lent tasca del personal de l'escola, no només per tal que les propostes siguin un èxit d'assistència i de participació, sinó que també per les múltiples tasques divulgatives i d'aprenentatge que realitzen". Durant el curs passat, el centre va oferir als usuaris classes d'instruments tan variats com el piano, el violí, el violoncel, el clarinet, el saxofon, la guitarra (acústica i elèctrica), el baix elèctric o la bateria. A més, també va impartir programes musicals de diferent categoria segons l’edat i els coneixements musicals (descoberta, sensibilització, elemental, aprofundiment, grau professional, juvenil i adult). I va organitzar diverses activitats formatives fora de l'escola, com ara un taller de rítmica corporal al Casal de l’Avi o activitats didàctiques variades als centres escolars (el projecte ‘Cantem? Cantem!’, per a les escoles de primària de la zona; i el projecte ‘I-Música’, per als alumnes de 1er i 2on d’ESO de l’Institut de la Jonquera). Paral·lelament, també es van oferir propostes culturals fora de la pròpia vila, com ara la Festa de la Primavera al Centre de dia d’Agullana), la mostra d’artistes al Castell de Sant Ferran de Figueres, la mostra de jazz al Festival de Jazz de Figueres, o la participació al Festival Fem Música i a la novena Orquestrada organitzada pel Conservatori de Girona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article