Allarguen la jornada de la Policia Local i obren una borsa per cobrir les places vacants

Els divendres i els dissabtes els agents treballen fins les dues de la matinada

Successos

L'activitat dels agents s'ha intensificat en els últims mesos
L'activitat dels agents s'ha intensificat en els últims mesos | Infojonquera.cat
Davant de l'augment de delictes registrats a la Jonquera en els darrers mesos, l'Ajuntament de la Jonquera ha decidit allargar la jornada de la Policia Local en les hores que es concentren més denuncies. Més concretament, fa unes setmanes que les nits dels divendres i els dissabtes els agents treballen fins a les dues de la matinada.

Paral·lelament, també s'ha obert una borsa de treball al cos policial municipal per cobrir totes les places que puguin quedar vacants d'una manera immediata i augmentar la plantilla actual. De fet, aquest any ja s'ha obert un procediment per cobrir una baixa de la plantilla, però les dues persones que van optar a cobrir la plaça no s'ajustaven al perfil laboral que es necessitava, i això va impedir a l'Ajuntament contractar-les. Tot i així, ja s'ha cobert una plaça d'interí.

L'objectiu d'aquestes iniciatives, sumades a altres actuacions, és intentar minvar la sensació d'inseguretat que es viu al municipi, i que en els darrers mesos ha estat font de crítiques constants per part de veïns i de comerciants. Durant el 2017, la Policia Local ha recollit moltes més denúncies que en períodes anteriors, i també ha detingut més persones. I en destaca especialment l'augment de denúncies per infraccions de la llei de Seguretat Ciutadana. L'Ajuntament atribueix aquests resultats a la tasca de patrullatge de proximitat que fa la Policia Local, i que permet identificar les persones alienes a la població habitual de la Jonquera.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article