Aparten un guàrdia civil del cos per tràfic de drogues

L'agent estava destinat a la Jonquera, tot i que després del judici se'n va anar a viure a Còrdova

Successos

Comissaria de la Jonquera
Comissaria de la Jonquera | Arxiu Infojonquera.cat
El Tribunal Suprem ha confirnat la sanció disciplinària contra un agent de la Guàrdia Civil que estava destinat a la Jonquera que va ser condemnat per un cas de tràfic de drogues. Segons ha avançat El Punt Avui, el passat mes d'abril el Ministeri de Defensa va acordar apartar l’agent del servei. Ho va fer després que l’Audiència Provincial de Palma emetés una sentència que el condemnava a una pena de dos anys i mig de presó per un delicte contra la salut pública. Llavors, el guàrdia civil estava destinat a secció fiscal de la Jonquera de la comandància de Girona i, posteriorment, va anar a viure a Còrdova. L’agent no va estar d’acord amb la sanció i va interposar recurs al Tribunal Suprem. Però la nova resolució, dictada el 13 de desembre per la sala militar, ratifica la sanció imposada pel ministeri de Defensa que va acordar apartar-lo del servei per una falta molt greu.

El judici va tenir lloc el 14 de gener del 2015 a l’Audiència de Palma. Al costat del guàrdia civil de la Jonquera també va seure al banc dels acusats un altre agent de la benemèrita i dos companys més de pis. A tots quatre se’ls acusava d’haver traficat amb drogues a cala Rajada, Capdepera i cala Millor els anys 2003 i 2004. Segons les investigacions, es dedicaven a distribuir cocaïna, èxtasi i marihuana.

Durant el judici, els dos agents es van desvincular del cas negant haver venut drogues, si bé van reconèixer davant del jutge que eren consumidors de cocaïna. Els agents van ser detinguts després que la policia els investigués i els punxés el telèfon. A casa seva, hi van trobar diners en efectiu, èxtasi i marihuana. El fiscal va demanar cinc anys de presó per als agents, i la condemna va acabar sent de gairebé dos anys i mig.

Font: El Punt Avui

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article