Aturen el vehicle llançadora d'uns segrestadors a prop del peatge de la Jonquera

La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones pel segrest i ha alliberat l'ostatge

Successos

Imatge de l'operatiu
Imatge de l'operatiu | Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil ha alliberat un veí d’Errenteria (País Basc) que va estar privat de llibertat i ocult en un domicili d’Alacant. Segons ha informat El Punt Avui, dos dies després del segrest les negociacions van fracassar i la banda va decidir fugir a l’Estat francès per posar fi a la vida de l’home. L’11 de gener, agents de la benemerita van interceptar l’ostatge i dos segrestadors en una àrea de servei de l’AP-7 al Penedès, mentre que el vehicle llançadora que els obria pas va ser aturat posteriorment a prop del peatge de la Jonquera. En l’operació s’ha aconseguit detenir cinc persones, que ja han ingressat a la presó.

L’ostatge va ser assaltat a cops i introduït violentament en un vehicle a punta de pistola pels volts del seu domicili, on els segrestadors l’esperaven el 9 de gener passat. Després d’aquests fets, un germà de la víctima va acudir a la comissaria per denunciar el segrest del seu familiar i va comunicar a la policia basca que els segrestadors havien contactat amb un altre germà resident a Màlaga i li havien exigit un rescat de mig milió d’euros per alliberar-lo, sota amenaça de mort.

Davant les sospites que els segrestadors havien pogut abandonar el País Basc, l’Ertzaintza va comunicar els fets a l’equip de segrestos i extorsions de la unitat central operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, i en aquell moment es va establir un equip conjunt d’investigació. Els agents van constatar que la víctima i els seus segrestadors eren ja a la ciutat d’Alacant. Dos dies després del segrest, l’organització criminal va decidir fugir ràpidament a la ciutat francesa de Pau amb la intenció de posar fi a la vida de la víctima, després que les negociacions entre els segrestadors i el germà, que era extorsionat, haguessin fracassat.

Ràpidament, agents de la unitat central operativa (UCO) i de la unitat especial d’intervenció (UEI) de la Guàrdia Civil van establir un dispositiu policial, atès que els segrestadors i la víctima es desplaçaven en dos vehicles amb matrícula francesa. Els agents van poder alliberar l’ostatge en una estació de servei de l’Arboç, al Baix Penedès, i detenir dos dels segrestadors. L’altre turisme actuava de llançadora amb la finalitat d’alertar de qualsevol presència policial. La Guàrdia Civil el va poder interceptar a prop de la frontera francesa, a prop del peatge de la Jonquera. Els agents van detenir els dos ocupants, els quals duien una pistola tipus Taser simulada en un telèfon mòbil i nombrós material directament relacionat amb els fets.

Els quatre detinguts, d’entre 27 i 40 anys, van passar a disposició del jutjat de guàrdia més pròxim, el qual va ordenar l’ingrés a presó de tots ells. La víctima la van traslladar al centre sanitari més proper amb evidents lesions produïdes pels cops rebuts en el moment del segrest i atordida per la violència soferta i, un cop recuperada, es va poder retrobar amb la seva família en unes instal·lacions de l’Ertzaintza a Oiartzun.

Un altre cop segrestat
Es dona el cas que el 2012 la víctima ja va ser segrestada per la mateixa organització criminal. En aquella ocasió, la Gendarmeria francesa, en col·laboració amb l’Ertzaintza, va aconseguir alliberar-lo a Tolosa i van intervenir dos fusells d’assalt, una pistola i un revòlver.

Arran de la investigació, aquest dilluns la Guàrdia Civil va detenir un cinquè home per la seva implicació directa en els fets, que ja ha ingressat a la presó. L’individu està acusat d’haver facilitat el seu habitatge als segrestadors perquè hi amaguessin la víctima durant el temps que van estar a Alacant.

El jutjat d’instrucció número 4 de Sant Sebastià ha dirigit les actuacions policials.

Font: El Punt Avui

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article