Els Estats Units inclouen la Jonquera a la llista negra de falsificacions

La 'Notorious Markets' inclou una zona comercial de l'Estat espanyol per primer cop en els últims 4 anys

El Portús

Imatge de l'últim operatiu contra les falsificacions
Imatge de l'últim operatiu contra les falsificacions | Falgues Fotografia
La institució governamental nord-americana United States Trade Representative (USTR), que vetlla per les polítiques comercials, ha inclòs el barri dels Límits en la seva llista de mercats que cometen delictes de falsificació de marques, anomenada Notorious Markets. Segons ha avançat ElNacional.cat, és el primer cop en els últims cinc anys que apareix una zona comercial catalana, i també espanyola, a la llista de la USTR.

El web de l'organització explica que Els Límits, que pertanyen al terme municipal de la Jonquera, fan frontera amb el Pertús francès, motiu pel qual rep molts turistes. I afegeix que, malgrat que la Guàrdia Civil hi ha fet diverses intervencions, els venedors tenen tàctiques per eludir els controls, com per exemple cosir les etiquetes als mateixos locals on es venen els articles.

L'Associació per a la Defensa de la Marca (Andema), que és la portaveu de les marques espanyoles que veuen vulnerats els seus drets de marca, ha celebrat la decisió de la USTR, i ha lamentat que l'Estat torni a figurar a la Notorious Markets quatre anys després que l'últim representant, el mercat de A Pedra de Vigo, en sortís.

El director d'Andema, José Antonio Moreno, ha explicat que el de la Jonquera ha sigut “tradicionalment un dels punts negres de venda de falsificacions” de l'Estat. “La Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Equadra fa anys que lluiten contra una lacra darrere de la qual s'amaguen delictes com el blanqueig de capitals”, ha afegit Moreno, que també denuncia “els grans perjudicis” que suposa aquesta activitat en l'economia i la feina de la zona, així com per als consumidors.

L'últim gran operatiu que es va fer en aquest sentit a la Jonquera va ser el novembre del 2016, i es va tancar amb 71 detinguts, 41 registres i 264.980 articles comisats.

Font: ElNacional.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article