La Policia Local també va denunciar la inseguretat durant l’última assemblea de la plataforma

Els agents lamenten que no tenen prou mitjans i asseguren que no se senten recolzats per l’Ajuntament

Vida social

Imatge d'una altra assemblea de la Plataforma
Imatge d'una altra assemblea de la Plataforma | Falgues Fotografia
Nova assemblea general de la Plataforma Veïns de la Jonquera. El dijous de la setmana passada, una setantena de persones es van trobar a la sala de la Societat per conèixer de primera mà la feina que ha fet fins ara l’associació, i també els resultats de les diferents trobades que ha mantingut amb els cossos de seguretat que treballen a la Jonquera.

En aquest sentit, la reunió va comptar amb la participació del delegat del Sindicat Autònom de Policia de les Policies Locals (SAP-PL) a les comarques gironines, Sergi Fernández, que va lamentar que en els últims dos anys les negociacions amb l’Ajuntament han estat del tot “infructuoses” perquè “no han trencat una llança a favor de la policia”.

Entre altres assumptes, el delegat sindical va assegurar que no es fa el torn pactat fins a les dues de la matinada, que la plantilla és inferior a la d’altres Consistoris “tot i estar tots sota la mateixa llei”, o que no poden treballar adequadament per manca de material i de mitjans adequats (motiu pel qual també temen la inseguretat). Segons Fernández, la policia “no ha posat mai sobre la taula un augment salarial, però sí una millora necessària en les condicions socials i garanties de treball”.

En aquest sentit, el portaveu dels Veïns de la Jonquera, Fitu Guillén, va assegurar que els partits de l’oposició els han manifestat que hi ha una “guerra oberta” entre l’Ajuntament i la Policia Local. Però Fernández es va mostrar confiat en què el canvi de regidoria (Rafa Medinilla ha assumit Seguretat Ciutadana) els permetrà encarrilar de nou les converses.

Trobades amb altres cossos
Paral·lelament, la presidenta de la plataforma, Cristina Boada, va resumir a l’assemblea les reunions que han mantingut tant amb l’Ajuntament (podeu consultar l’acta, ja publicada per Infojonquera, fent clic AQUÍ) com amb els representants dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil.

Des de la policia catalana van reiterar la importància de denunciar tots els fets delictius patits o presenciats a la Jonquera, tot i admetre les dificultats amb què s’estan trobant alguns ciutadans per fer el tràmit a l’OAC (Oficina d’Atenció al Ciutadà) del municipi. Els portaveus dels Mossos al municipi van recordar que la construcció de la nova comisarria serà una prioritat per als anys 2018 i 2019, i va admetre l amanca d’efectius que pateix el cos. A més, també van lamentar que els està resultant molt complicat fer patrulles mixtes amb al policia local perquè “no hi ha col·laboració per part del Consistori”.

Tot i així, tant Cristina Boada com Sergi Fernández van assegurar que el seu objectiu no era atacar el Consistori, sinó garantir el dret a la ciutadania a tenir una seguretat adequada.

Paral·lelament, la Plataforma va agrair la rebuda i l’escolta activa que han fet els dirigents de la Guàrdia Civil, així com les tasques que fan a la Jonquera en el marc de les seves competències. La benemérita s’ha compromès a augmentar la presència policial a dins del poble.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article