Les rues de l'escola i la llar d'infants donen el tret de sortida al Carnaval

Diumenge es farà la festa popular a la Jonquera i el dissabte de la setmana que ve, a Agullana

Vida social

La festa de la Jonquera serà el diumenge
La festa de la Jonquera serà el diumenge | Ajuntament de la Jonquera
Les rues infantils de la llar d'infants Terra de Vents i l'escola Josep Peñuelas del Río donaran avui el tret de sortida al Carnaval 2018. Els primers en desfilar seran els més petits, i és que els nens i nenes de la guarderia començaran a lluir les seves disfresses a partir de les 10 h del matí. Sortiran de Can Laporta, aniran fins a la plaça Arias Comellas i tornaran pel mateix carrer Major. I a la tarda serà el torn dels alumnes de l'escola, que enguany representaran diversos oficis. En aquest cas, la sortida serà a les 15.15 h a la mateixa escola.

Amb els més petits ja entonats, diumenge se celebrarà la gran festa al poble, que s'allargarà tot el dia. La concentració serà a les 11.45 h a la plaça de darrera de l'església, on a les 12 h començarà una cercavila amb els Xanquers i els Tambors de l'Albera. A les 12.30 h, a davant de la societat, hi haurà un espectacle d'animació infantil a càrrec de Fefe i Companyia, i a les 14 h començarà el dinar popular a la sala de la Societat. L'àpat serà gratuït per a tots els que portin disfressa, i qui no vagi disfressat haurà de comprar un tiquet que valdrà 3 euros.

Amb la panxa plena, a les 17 h començarà el gran ball de Carnaval amb l'Orquestra Tropical. Es farà a la mateixa sala de la Societat, i a la mitja part es farà el ja tradicional concurs de disfresses. L'Ajuntament i la comissió del Carnaval repartiran premis a la millor disfressa individual (hi haurà categoria infantil i d'adults), i sis premis als millors grups (han d'estar formats per dues o més persones).

I la setmana que ve, la Xuia
Com cada any, després de la Jonquera li toca a Agullana, que el dissabte de la setmana que ve (dia 17) organitzarà la mítica Festa de la Xuia. A les 10 del matí els nens i nenes de l'escola lideraran la cercavila xuiera, que enguany estarà amenitzada per la banda Batuskala. Aquest any la temàtica de les disfresses és el menjar, i a mig recorregut hi haurà una xocolatada popular. 

Durant el recorregut, els infants recolliran ous i aliments per, a la tarda, fer les xuies. Els cuiners i mestres xuiers es trobaran a les 15 h a la sala d'actes de l'ajuntament per començar-les a preparar. A les 16.30 h començarà l'espectacle d'animació infantil amb Landry el Rumbero a la plaça Major, i a les 17.30 h es repartirà la xuia.

A la nit, el ball de Carnestoltes començarà a les 00.00 h a la sala polivalent de la Societat. En aquesta edició hi posaran la música els locals Frankylesguilles i Dalton Bang. I també hi haurà premis per a les tres millors disfresses de grups, i les tres millors disfresses individuals o de parelles.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article