L'Ajuntament activa el Pla NEUCAT en fase d'alerta i demà els centres escolars de la Jonquera estaran tancats

Vida social

Mapa d'avisos de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat
Mapa d'avisos de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat
Tenint en compte les previsions meteorològiques per aqueta matinada i per demà, l'Ajuntament de la Jonquera ha activat aquesta tarda la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT). Paral·lelament, aquesta tarda la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha decidit suspendre tot el transport escolar de Catalunya per demà, i tant l'escola Josep Peñuelas del Río com la llar d'infants Terra de Vents i l'Institut de la Jonquera demà no obriran les seves portes.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu nevades a tot Catalunya entre aquesta matinada i demà al matí. S'esperen gruixos d'entre 0 i 2 centímetres al litoral, i entre 2 i 15 centímetres a la resta del territori. A partir de dimecres a mig matí s'espera que la cota de neu vagi pujant progressivament de sud a nord, i la precipitació acabarà essent en forma de pluja, tot i que al Prepirineu i Pirineu les nevades persistiran fins a mitja tarda.

Davant d'aqueta situacio, Protecció Civil també ha pres aquest migdia una decisió sense precedents: ha prohibit als camions de gran tonatge circular per cap via de Catalunya. Una prohibició que ja s'ha notat a la Jonquera, on al llarg de la tarda s'han anat acumulant centenars de vehicles a l'espera de poder continuar la seva ruta. A causa d'això, s'han originat diverses retencions a la carretera i, sobretot, a l'autopista.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article