La neu va passar de puntetes per la Jonquera però va provocar cues quilomètriques a l'AP-7

Cap al vespre la situació ja estava normalitzada

Successos

Tot i que la gran nevada que ha bloquejat bona part de Catalunya ha passat de puntetes per la Jonquera i rodalies, ahir els efectes del temporal s'hi van deixar notar al llarg de tot el dia. Tal com ja havia avançat Infojonquera, tant l'escola com la llar d'infants i l'institut van estar tancats, i això va provocar que molts consideressin la d'ahir com una jornada semi-festiva. Però malgrat que a primera hora del matí les carreteres estiguessin pràcticament desertes (molts conductors van fer cas a les recomanacions de la Direcció General de Protecció Civil i no van agafar els cotxes), amb el pas del dia la situació es va anar complicant. 

El principal focus de la problemàtica va ser la prohibició de circular que la Generalitat havia imposat als camions de gran tonatge. Des de primera hora, els Mossos d'Esquadra informaven els xofers a la frontera i, als que arribaven al peatge troncal de l'AP-7, els feien girar cua cap al nord un altre cop. A més, a les rotondes de l'N-II també hi havia patrulles policials controlant el trànsit.

Els aparcaments i àrees de descans de la Jonquera es van anar omplint, pero com que els camions ja no podien arribar no van quedar tan plens com altres vegades. Això no obstant, quan a les tres de la tarda es va aixecar la prohibició, els centenars de trailers que s'havien aturat a Perpinyà i al Voló van començar a baixar cap a la Jonquera i, malgrat que per compensar-los podien circular gratuïtament per l'AP-7, al cap d'una hora es van crear retencions quilomètriques, de fins a 6 km. Al cap d'una estona la situació es va anar normalitzant, però no es descarta que avui es repeteixin les retencions perquè ara és el Govern francès qui ha prohibit als camions circular més enllà de Narbona (també a causa del temporal de neu).

Podeu consultar la galeria d'imatges completa de la jornada fent clic AQUÍ.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article