Troben cinc immigrants a qui un xofer va abandonar a l'AP-7

Els va deixar a l'àrea de servei de l'Empordà i la policia espanyola els va trobar caminant per l'autopista, al terme municipal de la Jonquera

Successos

La setmana passada ja van trobar set immigrants en un camió a la Jonquera
La setmana passada ja van trobar set immigrants en un camió a la Jonquera | Infojonquera
Els Mossos d'Esquadra van localitzar a principis de setmana cinc immigrants que un camioner va abandonar a l'AP-7 després de trobar-los al remolc del seu tràiler. Segons ha informat l'ACN, la concessionària de l'autopista va trucar al telèfon d'emergències 112 després de veure cinc persones baixar d'un vehicle a l'àrea de servei de l'Empordà, al terme municipal de Capmany. L'avís es va produir dimarts a dos quarts de nou del vespre. Tres dels immigrants procedien de Guinea i els altres dos, del Sudan.

Un dels immigrants es va adonar que havien entrat al país perquè va rebre un missatge al seu telèfon mòbil. Aleshores va començar a fer soroll per alertar el xofer que, en descobrir les cinc persones, les va deixar a l'àrea de servei. Els Mossos els van localitzar caminant per l'autopista en direcció nord, ja al terme municipal de la Jonquera. Van traslladar el cas a la policia espanyola, que és qui té competències en matèria d'estrangeria. Després de fer les diligències pertinents, cap a les dues de la matinada els van retornar a França, tal com estableix la llei. Tots cinc eren homes majors d'edat.

Tot i que no s'ha trobat el camió que va abandonar els immigrants, se sospita que provenia d'Itàlia. Aquest és, precisament, el mateix origen dels altres quatre camions amb immigrants amagats a l'interior detectats a la demarcació aquest mes de febrer. En total, els les darreres setmanes s'han interceptat 39 persones.

El primer camió es va detectar el 9 de febrer en una àrea de servei propera a la Jonquera amb quatre immigrants d'origen tunisenc. El 14 de febrer, es va produir el segon. En aquest cas, a Celrà (Gironès). El conductor va arribar a la seu de l'empresa on havia descarregar la càrrega i va trobar vuit immigrants d'Eritrea. El 17 de febrer es va produir el tercer cas: un camioner que va sentir soroll i va portar el vehicle fins a la comissaria dels Mossos d'esquadra a Figueres amb quinze immigrants, onze d'Eritrea i quatre d'Etiòpia. I l'últim cas es va produir el dijous de la setmana passada a la Jonquera. El conductor d'un camió es va aturar en una benzinera en sentir sorolls a la part de la càrrega i va trobar-se els polissons. En total, set immigrants eritreus. Dels 39 casos, tres són de menors d'edat que han passat a disposició de la DGAIA.


Font: ACN

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article