Demà el Consell Comarcal impartirà un taller per ensenyar tècniques de geolocalització a les empreses

El 30% de les empreses dels polígons no apareixen al Google Maps o hi estan mal ubicades

Economia

| Infojonquera.cat

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà, amb la col·laboració de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Jonquyera, han organitzat per demà un taller de geolocalització destinat a les empreses que estan establertes als polígons industrials del municipi. De fet, al llarg dels mesos de març i abril l'Administració comarcal organitzarà una sèrie de sessions similars tant a la Jonquera com a Figueres, Vilamalla i Castelló d'Empúries.

Aquests tallers estan motivats pel fet que des del Consell s´ha estat fent una recerca de les 344 empreses ubicades en els polígons industrials dels quatre municipis i s´ha pogut determinar que aproximadament un 30% d´elles estan mal ubicades a l´aplicació Google Maps o bé no hi figuren. Per aquest motiu s'està convidant a totes les persones interessades a participar en uns tallers pràctics, de caràcter gratuït i d´una hora de durada, en els quals es facilitaran els coneixements imprescindibles que permetran fer visibles les empreses a través d´Internet de manera gratuïta i simple.

Segons l´Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, la geolocalització és la determinació de la posició geogràfica d'un aparell connectat a una xarxa de comunicacions. La geolocalització inclou la determinació de la posició geogràfica d'un dispositiu mòbil, especialment d'un telèfon, a partir de les ones de ràdio que emet o per mitjà d'un receptor de GPS incorporat, i també la determinació de la posició geogràfica d'un ordinador connectat a Internet, com a casos actualment més habituals i significatius. Però en general és aplicable a qualsevol aparell emissor de senyals de comunicació ja sigui mitjançant ràdio, telefonia mòbil, telefonia fixa convencional, xarxes de dades, etc.

La geolocalització utilitza tecnologies, tècniques i mètodes de posicionament molt diversos i permet obtenir posicions amb diferents nivells de precisió, tant per limitacions tècniques de la tecnologia i mètode emprat, com per les opcions de privacitat escollides per l'usuari. La geolocalització pot proporcionar posiciones en forma de coordenades o simplement com una referència territorial (país, província, ciutat o barri) i pot anar acompanyada o no, segons les aplicacions, d'altres serveis de tractament de la informació geoespacial, com per exemple serveis de geocodificació per a obtenir l'adreça postal corresponent a una posició i viceversa. Però en qualsevol cas, és el fonament dels serveis basats en la localització i d'altres aplicacions de les tecnologies de la informació geoespacial als dispositius mòbils, com les aplicacions de xarxes geosocials, el comerç electrònic o d'altres.

La sessió de demà a la Jonquera es farà de 13.30 h a 14.30 h a Can Laporta.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article