Els joves participants a l'Okup'Alt 2018 fan tasques de manteniment al Casal de l'Avi

Un grup de nois han pintat l'equipament

Vida social

Els joves, al Casal, després de pintar-lo
Els joves, al Casal, després de pintar-lo | Ajuntament de la Jonquera
Els alt-empordanesos que formen part del projecte comarcal Okup'Alt 2018, impulsat per l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal (amb el suport de diversos ajuntaments i agents de la zona), han fet diverses tasques de manteniment al Casal de l'Avi de la Jonquera. Els jove van arribar a la Jonquera el dilluns de la setmana passada, i la regidora d'Educació, Joventut i Benestar Social, Míriam Lanero, els va donar la benvinguda.

El projecte Okup’Alt és una iniciativa adreçada a persones de la comarca entre els 16 i 24 anys que no han acabat els seus estudis. Els seus objectius són oferir un recurs que disminueixi el percentatge de joves que no estudien ni treballen; apropar els joves a les empreses de la comarca; augmentar l’autoestima dels joves i millorar-ne la seva autonomia; implicar als joves en un projecte comú i incentivar la cultura de l’esforç i la responsabilitat en el treball; millorar les habilitats de relació i intercanviar coneixements i experiències; minimitzar l’impacte de l’atur juvenil; i promocionar oficis que puguin convertir-se en una sortida laboral per als joves.

En aquest sentit, el programa ofereix un període de tres mesos de formació gratuïta en diversos oficis (forestal/jardineria, perruqueria/estètica i manteniment/pintura) desenvolupant pràctiques en els diferents municipis adherits al pla. I en el cas de la Jonquera, alguns dels joves han fet tasques de pintura al Casal de l’Avi amb l’objectiu d’arranjar aquest equipament municipal i introduir els participants en la pràctica d’aquest ofici.

Míriam Lanero posa en valor la iniciativa i emmarca el suport de l’Ajuntament a aquest programa en la “aposta que fem com a equip de govern per contribuir en la mesura del possible a generar activitat econòmica a la comarca i per millorar la formació i afavorir l’ocupació dels segments de població més desafavorits en aquest àmbit”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article