Les mobilitzacions independentistes col·lapsen la Jonquera

Els accessos a l'autopista van estar tallats durant tot el dia

Successos

Durant unes hores el col·lapse va ser total
Durant unes hores el col·lapse va ser total | Infojonquera
Les diverses mobilitzacions que van organitzar ahir els Comitès de Defensa de la República (CDR) a l'Alt Empordà van bloquejar la Jonquera durant hores. Els pro-independentistes, que protestaven per l'empresonament de Carles Puigdemont i per demanar l'alliberament de la resta de presos polítics, no van acabar d'arribar a la Jonquera, però els efectes de les seves accions s'hi que s'hi van expandir.

Les reivindicacions van començar de matinada, i l'Alt Empordà ja es va despertar amb l'AP-7 tallada a l'alçada de Llers. S'hi van concentrar milers de persones que van col·locar desenes de rodes al mig de la via i s'hi van estar durant hores. Per això des de primera hora del matí els Mossos d'Esquadra ja van obligar tots els vehicles que circulaven en sentit sud a sortir de l'autopista per la sortida 2, a la Jonquera, i el trànsit per l'N-II es va intensificar ràpidament.

Al migdia, les unitats antidisturbis dels Mossos d'Esquadra van desallotjar l'AP-7, però els manifestants es van traslladar a l'N-II, al mateix terme municipal de Llers. La situació viària es va continuar complicant i, malgrat que al cap de poca estona els concentrats també van ser desallotjats, a la tarda es van registrar cues quilomètriques a la Jonquera, tant a l'AP-7 (de fins a 7 km) com a l'N-II (d'entre 3 i 4 km). De fet, durant una estona el col·lapse va ser total, sobretot als polígons del sud del municipi. I la situació no es va normalitzar fins cap a les set del vespre.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article