Xino-Xano, concurs de ratafia, teatre i aplec de Santa Eugènia, per la festa de Pasqua d'Agullana

Es va celebrar el cap de setmana passat

Agullana

Jurat del concurs de ratafia
Jurat del concurs de ratafia | Falgues Fotografia
Coincidint amb la Setmana Santa, Agullana va celebrar el cap de setmana passat la seva festa Major d'hivern. Els actes van començar divendres amb la marxa Xino-Xano, que enguany -coincidint amb la 38a edició- va ser una de les més concorregudes. La programació es va reprendre dissabte amb el Ball de nit a la sala polivalent, que va anar a càrrec de Les Tietes Queques. Però els dies més intensos van ser el diumenge i el dilluns.

Diumenge es va muntar la 22a Fira de Pasqua a la plaça Major, on al migdia també es va fer el 3r Concurs de Ratafia Casolana. I a la tarda s'hi van fer sardanes i, a la sala polivalent, s'hi va representar l'obra de teatre 
El Traspàs.

I dilluns va ser una de les jornades més esperades i més concorregudes: el mític aplec de Santa Eugènia. Com ja és tradició, els pabordes van sortir de la plaça a les 9.30 h, i els actes a Santa Eugènia van començar a les 11 h amb la misa solemne. Després es van fer sardanes, el tradicional llevant de taula al prat, el ball de toies i ramallets, i més sardanes. I van tancar la festa les sardanes a la plaça Major i, concretament, la gran sardana de les cuineres.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article