El Consell Comarcal impartirà tallers de memòria i de gimnàs per a majors de 65 anys

El de memòria es farà a la Jonquera i el de gimnàs, a la Jonquera i a Cantallops

Vida social

Les persones més grans de 65 anys de la Jonquera i de Cantallops podran participar aquesta primavera en diversos tallers de memòria i de gimnàs. Les sessions s'emmarcaran en l'edició de primavera dels Tallers de Memòria i els Tallers de Gimnàs per a gent gran a diferents municipis de l'Alt Empordà, que es va posar en marxa la setmana passada. Aquestes sessions, promogudes i impartides per professionals de l’àrea de Benestar del Consell Comarcal, tenen com a finalitat promoure un envelliment actiu de la població de la comarca. En total, es faran 30 tallers de memòria i 18 tallers de gimnàs a una quarantena de municipis.

Els tallers s’adrecen a les persones majors de 65 anys i es fan als pobles que han sol·licitat aquesta activitat a través del seu Ajuntament. La finalitat  és treballar de forma íntegra l’estimulació de les capacitats físiques i mentals de les persones grans.

D'una banda, el Taller de Memòria, que consta de diferents sessions d'una hora setmanal facilita un entrenament de les capacitats que intervenen en la memòria i altres facultats mentals associades. D'altra banda, dl Taller de Gimnàs té com a finalitat mantenir la forma física i promoure un envelliment saludable. Les activitats programades permeten mantenir i millorar les capacitats físiques, treballar la mobilitat, la força, la flexibilitat, la coordinació, l’equilibri i la respiració. El taller també facilita tècniques de relaxació i bons hàbits per prevenir lesions i es duu a terme en diferents sessions d’una hora setmanal.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article