La música, els tallers i el vi complementaran les roses i els llibres aquesta Diada

Agullana dóna el tret de sortida avui mateix a la celebració del Sant Jordi

Vida social

Els ajuntaments de la Jonquera, Cantallops i Agullana han organitzat diverses activitats per commemorar la Diada de Sant Jordi. A la Jonquera, per exemple, ja van començar dimarts passat amb un taller de titelles als Porxos de Can Laporta. Demà, els professors de l'Escola Municipal de Música de la Jonquera oferiran un concert els mateixos Porxos (12 h). Rere el títol Un concert de pel·lícula, hi interpretaran bandes sonores de cine. Però el gruix d'activitats seran dilluns, dia de Sant Jordi.

Durant tot el dia, diverses entitats del municipi vendran llibres i roses a les parades que hi haurà instal·lades al carrer Major, a davant de la Societat. I l’Ajuntament, la Biblioteca i la Societat “La Unió Jonquerenca” han programat diversos actes complementaris.

Al matí, En Doina Animació Sociocultural farà un taller per als nens i nenes de 3r i 4t de primària que es dirà “Taller de Sant Jordi: fem un punt de llibre amb plàstic màgic i cinta”; i Susagna Navó farà una ‘Hora del conte’ dedicada a “Sant Jordi, la rosa i el drac” al mateix carrer Major (per a infants de fins a 2n de Primària). Al migdia, la societat ‘La  Unió Jonquerenca’ ha organitzat un dinar popular (els tiquets es poden comprar a Can Laporta, La Fleca i el bar de la Societat fins el 20 d’abril). I a la tarda, a part de la ja tradicional audició de sardanes amb la Cobla Vila de la Jonquera, també es farà un karaoke per a majors de 60 anys al Casal de l’Avi.

Viillibres a Cantallops
A Cantallops, l'activitat més destacada serà demà. Al migdia (de 12 h a 13 h) la plaça de l'Església acollirà una jornada de foment de la lectura. Batejada com a Viillibres, els participants es podran intercanviar obres i degustar vi local. L'activitat està organitzaca per l'associació Cantallops Acció Cultural.

Agullana comença avui
L'Ajuntament d'Agullana, per la seva banda, començarà aquest vespre els actes de celebració de la diada. Ho farà a les 19 h amb la presentació del llibre El quadern d'Osiris, de Montserrat Segura, a la biblioteca municipal. Les activitats continuaran demà, quan l'Ampa de l'escola Lluís Marià Vidal muntarà una parada de llibres a la plaça Major (de 10.30 h a 14 h), i a les 12 h hi haurà una audició de sardanes amb la cobla Palafolls. I el mateix dilluns, l'Ampa tornarà a muntar la parada de llibres i roses (de 9.30 h a 17.30 h), i a la tarda hi haurà una sessió de conta contes a la plaça Major (15.15 h) i s'inaugurarà la biblioteca municipal Maria Perxés (17 h).

 
C:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article