'Jaume Pellicer Lleonart "Quicus". El tràgic exili d'un republicà', al MUME

El llibre es presentarà divendres al vespre

Cultura

El diputat al Parlament de Catalunya Rafel Bruguera presentarà divendres el seu darrer llibre, Jaume Pellicer Lleonart "Quicus". El tràgic exili d'un republicà, al Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera (MUME). L'acte començarà a les 19 h a l'Aula Pedagògica del museu i, a part de Bruguera, també hi intervindran el director del MUME, Jordi Font, i Àngel Quintana, que és professor titular d'Història i Teoria de l Cinema de la Universitat de Girona i familiar de Jaume Pellicer.

Jaume Pellicer Lleonart "Quicus". El tràgic exili d'un republicà és el cinquè número de la col·lecció "La Maleta de l'exili" de l'editorial Pagès Editors. Jaume Pellicer (l'Escala, 1914 - Dachau, 1944) va ser un home amb una sòlida formació autodidacte, republicà i catalanista. Milicià en els primers temps de la Guerra Civil i soldat en diversos fronts, el febrer de 1939 va emprendre el camí de l'exili a França i, durant més de cinc anys, va patir totes les penalitats possibles en forma de camps de concentració, Companyies de Treballadors, fam, treballs duríssims i miserables, protecció del govern mexicà al Castell de la Reynarde, etc. Incorporat a la Resistència, va ser detingut i deportat. I va morir d'asfíxia al conegut com "el Tren de la Mort", el darrer comboi que va sortir de França, una vegada produït el desembarcament de les forces aliades a Normandia, de camí al camp d'extermini nazi de Dachau.

El llibre està dividit en dues parts. En la primera s'explica la seva biografia i en la segona es reprodueixen una selecció de les més de 100 cartes i postals que va enviar a la família des de l'exili francès.
C:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article