Troben 12 immigrants més a dins d'un camió, a la Jonquera

Demanaven ajuda traient les mans per sota de la lona

Successos

La Policia Nacional espanyola ja els ha tornat a frança
La Policia Nacional espanyola ja els ha tornat a frança | ACN
Nou cas d'immigrants que entren al país ocults entre la càrrega d'un camió. Segons ha informat l'Agència Catalana de Notícies (ACN), en aquesta ocasió han estat dotze persones, totes procedents de l'Àfrica subsahariana, que viatjaven amagades al remolc d'un tràiler amb matrícula eslovaca. El camioner, durant la seva ruta, s'havia aturat a Ventimiglia –a tocar de la frontera entre Itàlia i França- i se sospita que va ser allà on el grup es va amagar entre la càrrega.

Dimecres, el transportista va estacionar el camió a la Jonquera després de creuar la frontera amb França. El va deixar aparcat a la zona que hi ha al darrere del bingo, just a la sortida del municipi en direcció a Figueres. Cap a quarts de sis de la tarda, alguns dels immigrants van treure les mans per sota de la lona del camió i van demanar auxili. Portaven hores sense menjar ni beure i, a més, a dins del remolc la temperatura era elevada. Una dona va sentir els crits i ha trucat a la policia. 

Fins al lloc s'hi van desplaçar efectius de la Policia Local de la Jonquera, dels Mossos d'Esquadra i de la policia espanyola, que van obrir el remolc per fer sortir els immigrants. Dins el grup, n'hi havia de diverses procedències (Senegal, Mali, Nigèria o Gàmbia). Tres d'ells van haver d'ingressar a l'hospital de Figueres perquè patien símptomes de deshidratació i dolor abdominal. 

Cap a tres quarts de vuit del vespre, la policia espanyola es va endur la resta del grup fins a comissaria per retornar-los a França, en virtut de l'acord de devolució signat entre els dos estats. I quan els que van ingressar a l'hospital van rebre l'alta, els agents també se'n van fer càrrec i van seguir el mateix procediment.

Més d'una cinquantena
Durant els darrers dos mesos i mig, a les comarques gironines ja s'han localitzat més d'una cinquantena d'immigrants que viatjaven ocults en camions. En tots els casos, els transportistes havien passat per Itàlia durant les seves rutes.

Entre els que han transcendit, el 9 de febrer es va detectar un camió en una àrea de servei propera a la Jonquera amb quatre immigrants d'origen tunisenc. El 14 de febrer, a Celrà (Gironès), un conductor va arribar a la seu de l'empresa on havia descarregar la càrrega i va trobar vuit immigrants d'Eritrea. 

El 17 de febrer es va produir un nou cas. Un camioner que va sentir soroll i va portar el vehicle fins a la comissaria dels Mossos d'esquadra a Figueres amb quinze immigrants, onze d'Eritrea i quatre d'Etiòpia. El 22 de febrer, el conductor d'un camió es va aturar en una benzinera de la Jonquera en sentir sorolls a la part de la càrrega i va trobar-se els polissons. En total, set immigrants eritreus.

Uns dies després, el 28 de febrer, un camioner va abandonar cinc immigrants que anaven a la càrrega del seu vehicle a l'AP-7 a Capmany. Segons va informar la policia espanyola, un dels immigrants que anava al camió es va adonar que havien entrat al país per un missatge al seu telèfon mòbil. Aleshores, va començar a fer soroll per alertar el conductor del camió que, en descobrir les cinc persones, les va deixar a l'àrea de servei.

A finals de març, un transportista va descobrir sis immigrants ocults a la càrrega del seu camió quan l'havia estacionat al peu de l'N-II a l'alçada de Llers (Alt Empordà). I el passat 6 d'abril, un camioner va localitzar vuit immigrants quan havia aturat el tràiler a l'àrea de servei de l'autopista AP-7 a l'alçada de Maçanet de la Selva.

Font: ACN
C:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article