Un veí de la Catalunya Nord denuncia que la Guàrdia Civil l'obliga a arrencar la senyera de la matrícula del cotxe

Els fets haurien passat el dilluns de la setmana passada en un control fronterer

Successos

| Infojonquera.cat
Un veí de la Catalunya Nord va denunciar la setmana passada a través de les xarxes socials que la Guàrdia Civil l'havia obligat a arrencar la senyera que duia a la matrícula del seu cotxe durant un control fronterer a la Jonquera. Segons va informar l'ACN, l'home va explicar a través del seu perfil de Facebook que uns agents el van aturar i li van fer treure les quatre barres que porten alguns nord-catalans als seus vehicles sobre l'indicatiu 66, que correspon al departament dels Pirineus Orientals. A més, denunciava que un d'ells el va increpar quan li va dir que només parlava català i francès dient-li que ell parlava castellà i que els havia d'entendre.

Aquesta no seria la primera vegada que es produeix una situació com aquesta. El passat mes de febrer, el diari L'Independant publicava que diversos conductors de la zona van denunciar que la policia espanyola els havia obligat a treure els adhesius.

"Ho havia sentit sense creure-ho però ahir (dilluns passat) ho vaig patir", assegurava el veí de la Catalunya Nord. L'home relatava a través del seu perfil de Facebook que la Guàrdia Civil el va aturar aquest dilluns en un control fronterer i que el van obligar a arrencar l'adhesiu amb la senyera que duia sobre el número 66 (indicatiu del departament dels Pirineus Orientals). I "ni tant sols era l'estelada", insistia. A l'escrit, a més, explicava que va dir a un dels agents que ell només parlava francès i català i que el policia li va respondre "agressivament" que ell només parlava castellà i que l'havia entendre. "Un bell moment d'intercanvi cultural", afegia. 

A França, les matricules han de dur a la part esquerra la lletra F de l'estat al qual pertanyen i, a la dreta s'hi pot posar el distintiu de la regió administrativa i el número del departament al qual pertanyen. Com que aquest darrer indicatiu no és obligatori, alguns conductors opten per posar-hi la senyera. 

Font: ACN

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article