Una de les diades més populars

Centenars de persones van sortir dilluns al carrer per celebrar el Sant Jordi

Vida social

Les paradetes van estar muntades tot el dia
Les paradetes van estar muntades tot el dia | Falgues Fotografia
El bon temps va acompanyar, i el Sant Jordi de dilluns va ser una de les Diades més populars dels últims anys. Centenars de persones van sortir als carrers de la Jonquera, i també als d'Agullana i Cantallops, per visitar les paradetes de llibres i roses, i per participar a les diverses activitats que van organitzar els ajuntaments, amb la col·laboracio de diverses entitats.

A la Jonquera, la festa es va centralitzar al carrer Major, a davant de la Societat i del Casal de l'Avi i la biblioteca. De fet, a part de l'Ajuntament, van ser la mateixa Biblioteca i la Societat “La Unió Jonquerenca” qui van programar més activitats complementàries. Al matí, En Doina Animació Sociocultural va impartir un taller de punts de llibre per als nens i nenes de 3r i 4t de primària; i Susagna Navó va fer una ‘Hora del conte’ dedicada a “Sant Jordi, la rosa i el drac” al mateix carrer Major (per a infants de fins a 2n de Primària). Al migdia, la societat ‘La  Unió Jonquerenca’ va muntar un dinar popular. I a la tarda, a part de la ja tradicional audició de sardanes amb la Cobla Vila de la Jonquera, també es va fer un karaoke per a majors de 60 anys al Casal de l’Avi.

Cantallops i Agullana, també
A Cantallops, l'activitat més destacada va ser el diumenge, quan la plaça de l'Església va acollir una jornada de foment de la lectura. Batejada com a Viillibres, els participants es van intercanviar obres i van degustar vi local.

I a Agullana, els actes van començar el dissabte al vespre amb la presentació del llibre El quadern d'Osiris, de Montserrat Segura, a la biblioteca municipal. Tant diumenge com dilluns, l'Ampa de l'escola Lluís Marià Vidal va muntar una parada de llibres i roses a la plaça Major. I també hi va haver sardanes i una sessió de conta contes a la plaça Major, i es va inaugurar la biblioteca municipal Maria Perxés.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article