Els joves que van arranjar el Casal de l'Avi reben un diploma al Consell Comarcal

Dilluns s'hi va fer la clausura del projecte Okup'Alt 2018

Vida social

Foto de família
Foto de família | CCAE
El dilluns al migdia es va celebrar l'acte de tancament del projecte Okup’Alt 2018 -adreçat a la reinserció sociolaboral i educativa, i a la promoció de l'ocupació entre els joves de la comarca- amb la clausura i el lliurament de diplomes als 35 joves que han participat en l'actual promoció. L'acte es va celebrar a la sala de plens del Consell Comarcal, i hi van assistir representants dels diversos ajuntaments i institucions que han participat en la iniciativa d'aquesta edició, entre els quals hi havia la Jonquera i Cantallops.

La iniciativa, que fa vuit anys que es realitza, va adreçada als joves de l'Alt Empordà, d’entre 16 i 24 anys, amb un primer objectiu d’oferir formació gratuïta en diversos oficis. En aquesta edició, en concret, la formació que es va oferir als 38 joves que inicialment van ser seleccionats estava relacionada amb tres temàtiques (tasques forestals, manteniment i pintura i perruqueria). Durant el curs, tres el van abandonar, nou ja tenen feina i 15 s’han inscrit en altres formacions per ampliar coneixements.

La iniciativa ha comptat amb el suport de diversos ajuntaments, ja que en les dues primeres temàtiques de formació estan previst pràctiques -i actuacions concretes de manteniment, pintura i treballs forestals- a un total de 27 municipis i a la seu del Consell Comarcal, tal com s'ha vingut fent en les darreres edicions. Entre aquests municipis, hi havia la Jonquera, que es va inscriure al grup de Manteniment i Pintura i, tal com ja va avançar Infojonquera, els joves hi van arranjar el Casal de l'Avi. I també hi havia Cantallops, que va participar en el grup de treballs forestals.

L'acte de cloenda, durant el qual es va procedir al lliurament de diplomes a tots els participants, va comptar amb les intervencions del tècnic comarcal de Joventut, Joan Salleras; la Coordinadora Territorial de Joventut a Girona, Agnès Fàbregas; l’alcalde de Navata, Jaume Homs, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Ferran Roquer. Tots van remarcar la importància de la formació entre els joves. I també van destacar l'èxit de la iniciativa i van esperonar els assistents a aprofitar totes les oportunitats de formació que se'ls presentin de cares a millorar la seva professionalitat. En aquest sentit, Ferran Roquer va destacar “la necessitat de formació que tenim a la comarca". Segons el president comarcal, "l’abandonament i escolar i la taxa d’atur juvenil a l’Alt Empordà són de les més elevades de Catalunya i hem de posar tots els remeis per reduir-la. Iniciatives com l’Okup’Alt van en aquesta línia. Només amb la formació tindrem ciutadans lliures, crítics, capaços i autònoms”.
C:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article