El Grup Escudero ja té el permís de la Generalitat per doblar la superfície de l’outlet i les obres començaran aquest any

Els treballs costaran uns 40 milions d’euros i permetran ampliar el centre comercial en 50.000 metres quadrats

Economia

Es doblarà la superfície comercial
Es doblarà la superfície comercial | Arxiu Josep Ribas - Falgués Fotografia
El Grup Escudero ja té tots els permisos de la Generalitat per ampliar el Gran Jonquera Outlet & Shopping. Segons ha avançat l’ACN coincidint amb el 5è aniversari de l’outlet, els treballs costaran uns 40 milions d’euros i, si no hi ha cap contratemps, començaran aquest mateix 2018. La superfície actual es complementarà amb 50.000 metres quadrats més de centre comercial; és a dir, que es doblarà.

Més concretament, la nova zona comercial comptarà amb 21.000 metres quadrats dedicats a la venda i combinarà les botigues outlet amb les convencionals. De fet, l'empresari i propietari del grup, Antoni Escudero, ha avançat que ja tenen pràcticament el 90% de l'espai compromès amb grans marques i franquícies com Inditex o H&M. El projecte d'ampliació també incorporarà una zona d'oci "gratuït" (que de moment no ha volgut avançar) i un aparcament soterrani (per substituir les places que es perdran en superfície) amb capacitat per a uns 2.000 vehicles.

El centre comercial va celebrar dimecres el seu cinquè aniversari. "Vam començar amb un 75% d'ocupació i ja estem a un 100%. Nosaltres sempre van creure en aquest projecte i per això volem tirar endavant aquesta nova part, que ja contemplàvem inicialment", va declarar Escudero a l’ACN.

5 anys d’història
El Gran Jonquera Outlet & Shopping va obrir portes l'any 2013 amb una inversió de 35 milions d’euros, 50.000 metres quadrats i una ocupació del 75% de la superfície comercial. La inauguració va comptar amb la presència de l'aleshores conseller d'Empresa, Felip Puig, i de l'expresident del Congrés José Bono, amic de la família Escudero. 

Cinc anys després, el complex està al 100% d'ocupació amb una seixantena de botigues dedicades a la venda outlet, entre les quals hi ha grans marques com Mango, Desigual, Guess, Geox o Nike.

En el moment de concebre el projecte, el Grup Escudero ja preveia ampliar les instal·lacions. De fet, l'Outlet disposa de dues entrades: la principal i una de lateral que comunica amb un aparcament en superfície amb un miler de places. I ara ja tenen tots els permisos de la Generalitat per fer efectiva l’ampliació, i ja han lliurat el projecte a l’Ajuntament perquè li concedeixi el permís urbanístic.

La idea és poder començar les obres aquest mateix any i que el nou recinte pugui obrir al públic d’aquí a dos anys o dos anys i mig.

El projecte
El projecte preveu aixecar un nou edifici a la zona d’aparcament sud i que les dues construccions es comuniquin per la "plaça" que hi ha al centre comercial. Les places de pàrquing que es perdran es recuperaran amb un aparcament soterrani de dos nivells, que tindrà capacitat per a uns 2.000 vehicles. 

Segons va avançar Escudero a l’ACN, la part nova tindrà una concepció una mica diferent de l'actual: combinarà les botigues outlet amb les convencionals. A més, seran de dimensions més grans. "Ara hi ha 60 botigues però la intenció no és doblar-les sinó que les que es facin noves tinguin més espai", afirma Escudero. En total, la superfície de venda se situarà al voltant dels 21.000 metres quadrats. 

Font: ACN
 
C:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article