La Jonquera participa en un intercanvi d’experiències sobre participació ciutadana

Es tracta d’un projecte transfronterer impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà

Política

Una de les sessions de treball
Una de les sessions de treball | CCAE
L’Ajuntament de la Jonquera és una de les vuit administracions locals que estan participant en el microprojecte transfronterer Propostes per a millorar la governança local a l’Espai Català Transfronterer. Intercanvi d’experiències i coneixement en processos de participació ciutadana. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà amb el suport i el finançament aconseguits en la convocatòria de subvencions de l’Eurodistricte de la Generalitat de Catalunya. I a part del mateix Consell Comarcal i de l’Ajuntament jonquerenc, també hi estan participant els Consistoris d’Argelers-sur-Mer, Arles-sur-Tech, Elne, Roses, Castelló d’Empúries, L’Escala i Vilafant.

El projecte té la finalitat de promoure un intercanvi de coneixement i experiències en el disseny, la dinamització, la implementació i l’avaluació de processos participatius duts a terme per ajuntaments del Departament dels Pirineus Orientals i de la comarca de l’Alt Empordà. El seu principal objectiu és generar coneixement aplicat sobre un àmbit d’intervenció de les administracions locals que ha estat poc explorat a escala transfronterera per tal compartir les estratègies de participació que es desenvolupen, els espais formals de participació, les estratègies d’empoderament de la ciutadania i les experiències d’innovació social en processos d’aquestes característiques.

En el marc del projecte, durant aquest mes de maig hi ha previstes dues visites d’estudi, la primera, celebrada recentment a Arles-sur-Tech, i la segona, que es farà a Castelló d’Empúries. Totes dues han tingut l’objectiu d’intercanviar experiències de participació ciutadana dutes a terme en els darrers anys pels ajuntaments participants. Participen en ambdues sessions de treball representants tècnics i polítics de tots les ens locals implicats en el projecte de cooperació transfronterera. També hi ha prevista una jornada final, en la que es presentaran els resultats del projecte, per al dia 19 de juny a Figueres.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article