Roben l'última hèlice que quedava de l'avió de Requesens

L'aparell, un DC-6 de la Protecció Civil francesa, es va estimbar mentre treballava per extingir el gran incendi que va cremar l'Alt Empordà el juliol del 1986

Història

L'última hèlice que quedava ha desaparegut
L'última hèlice que quedava ha desaparegut | GAS Mountain
L'Associació Grup Amics Senderistes, Gas Mountain, ha denunciat que algun malfactor ha robat l'última hèlice que quedava de l'avió que es va estimbar el 19 de juliol de 1986 a sobre de Requesens. L'aparell era un DC-6 de la Protecció Civil francesa que col·laboraba amb els Bombers catalans per extingir el gran incendi que cremava l'Alt Empordà.

L'avió va sortir de la base de Marignane, a Marsella, cap a la una del migdia, i la torre de control li va perdre el rastre cap a dos quarts de dues. Testimonis presencials de la zona dels estanys de la Jonquera i de Cantallops n'estaven seguint els moviments i van veure com s’estavellava just a sobre de la pista forestal que uneix Requesens amb el Pla de l'Arca. En l'accident hi van morir els quatre tripulants: el pilot, Jean Pierre Davenat; el copilot, Jacques Ogier; el mecànic Roland Denard, i l’ajudant Jaques Le Bel.

En aquell moment es va apuntar que el fum i la tramuntana, de més de 120 km/h, van intervenir directament en el desastre del DC-6. Altres fonts apunten que veïns de Cantallops van interpretar un soroll intermitent dels motors que potser indicaven manca de potència. En qualsevol cas, les restes de l'avió encara són visibles a la zona on es va estimbar. Més concretament, hi ha una part de la cua que fins fa poques setmanes encara incloïa una hèlice; però en els darrers dies aquest element ha desaparegut.
Fins fa poques setmanes encara hi era
La cua de l'avió es manté al lloc on es va estimbar, fa gairebé 32 anys

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article